NaslovnaMoto GaražaMoto vesti iz protekle nedelje

Moto vesti iz protekle nedelje

-

Dobrodošli u još jedno izdanje moto vesti iz protekle nedelje. Za ovaj prvi martovski petak izdvojili smo par vesti iz moto sporta i moto industrije.

Piaggio grupacija zabeležila rast prodaje

Piaggion grupacija koja pod svojim okriljem drži brendove kao što su Aprilia, Derbi, Moto Guzzi, Vespa i Gilera objavila je prodajne rezultate za 2019. godinu. Prema tim rezultatima prodato je 611.300 motocikala i skutera i zabeležen je rast prodaje od 1,3%, budući da je u 2018. godini prodato 603.600 primeraka raznih tipova motocikala i skutera.

Moto vesti iz protekle nedelje
Moto vesti iz protekle nedelje

Najveći učinak u prodaji doprineli su modeli poput Moto Guzzi V85TT, Aprilie RSV4 1000, Aprilie Shiver i Aprilie SX 125.

BMW redizajnirao logo

Sva BMW vozila od ove godine dobiće novi, redizajnirani logo. Novi logo BMW-a biće naravno veom sličan dosadašnjem, sa tim što će umesto okvira crne boje odsad stajati transparentni, odnosno providni okvir.

Moto vesti iz protekle nedelje
Novi BMW logo Foto: BMW Press

Druga novina je ta što će sam amblem biti nešto tanji.

Horhe Lorenco će voziti MotoGP trku ove godine

Iz Yamaha i Horhe Lorenco danas su objavili vest da će Lorenco ove godine voziti trku. Dogovoreno je da će Lorenco nastupati na Katalunji. Ovakava mogućnost spekulisala se u medijima još od Lorencovog povratka u Yamahu, a sad je to i zvanično potvrđeno.

Lorenco se ponovo vraća trkama
Foto: Yamahamonster Press

Da li je ovo biti samo test da se vidi da li je Lorenco još uvek konkurentan i da li ćemo ga možda sledeće godine gledati u Petronas Yamahi? Ostaje nam da vidimo.

Izašao novi MotoGP kalendar

Zbog novonastale situacije sa korona virusom i povodom otkazivanja MotoGP trke u Kataru, a zatim i odlaganja trke na Tajlandu, DORNA organizator prvenstva morala je da pretumba raspored. Pred vama je novi kalendar u kom se vidi da će trka na Tajlandu biti pomerena posle trke na Aragonu.

Novi MotoGP kalendar za sezonu 2020

Nadamo se da daljih pomeranja neće biti i da će sezona startovati prve nedelje aprila u Teksasu.

To bi bilo sve što se tiče moto vesti iz protekle nedelje. Ukoliko želite da diskutujete o moto vestima, predlažemo da svratite do našeg foruma i delu posvećenog moto sportu.


Da li želite da dobijate obaveštenja o novim tekstovima?

Svakog petka oko 10h šaljemo email sa listom tekstova koje smo objavili te nedelje, svima koji su se prijavili na BJBikers email bilten. Na taj način možete ostati u toku sa novostima, čak i ako neki tekst propustite u toku nedelje… 


Jovan Ristić
Jovan Ristić
Malo je reći da volim motocikle. Od malih nogu postali su moja ljubav, strast i način življenja. Vremenom sam sve u životu predodredio motociklima i motociklizmu generalno. Treća sam generacija motociklista u mojoj porodici. Moje pisanje je produkt mog iskustva i velike ljubavi i svakodnevnog života sa motociklima.