NaslovnaMoto GaražaMoto vesti iz protekle nedelje

Moto vesti iz protekle nedelje

-

Polako dolazimo i do kraja meseca marta, a za ovaj petak pripremili smo vam novo izdanje moto vesti iz protekle nedelje. Nadamo se da će vam se dopasti naš izbor.

Danas ćemo vesti otvoriti sa motociklima koje bi rado videli i kod nas u Evropi. Radi se o Hondi CBR250RR i Kawasaki ZX25R.

Rea i Louz provozali ZX25R

Kawasaki je za japansko tržište razvio novi ZX25R kojeg pokreće četvorocilindrični agregat zapremine 249 ccm maksimalne snage od 45 KS i čak 17.000 O/min.

U pravljenje promo videa učestvovali su WSBK vozači Džonatan Rea i Aleks Louz. Na videu se vidi da je ZX25R u petoj brzini dostigao čak 160 km/h što potvrđuje da je ovo zaista brz motocikl.

Za sada je Kawasaki ZX25R spreman samo za tržište Azije, ali bi bilo lepo kada bi Kawasaki rešio da nas i u Evropi obraduje ovim motociklom.

Honda spremila novi CBR250RR

Kao odgovor na Kawasaki ZX25R, Honda je pripremila novi CBR250RR. Snaga CBR250RR-a porasla je sa 37KS na 40 KS. Poput Kawasaki -ja i Honda je CBR250RR namenila samo za tržište Azije.

Odložena MotoGP trka na Herezu

Ove nedelje objavljena je vest da će MotoGP trka na Herezu biti odložena do daljnjeg. Nije naveden novi datum trke, ali je DORNA morala da donese ovu odluku zbog trenutnog stanja sa korona virusom u Španiji.

Moto vesti iz protekle nedelje
Moto vesti iz protekle nedelje Foto: Philip Platzer, KTM Press

Pomerena WSBK trka na Asenu

Poput MotoGP šampionata, raspored WSBK trka doživeo je određena pomeranja. Najnovija vest je da će WSBK trka na Asenu koja je prvobitno zakazana za 17. – 19. aprila odložena i biće vožena od 21. – 23. avgusta.

Moto vesti iz protekle nedelje
Moto vesti iz protekle nedelje Foto: Ducati press

To bi bilo sve što se tiče odabranih moto vesti iz protekle nedelje. Sledeće nedelje očekujte novo izdanje moto vesti.

Ukoliko želite da ostanete u toku sa moto vestima, predlažemo da svratite do dela našeg foruma posvećenog moto sportu.


Da li želite da dobijate obaveštenja o novim tekstovima?

Svakog petka oko 10h šaljemo email sa listom tekstova koje smo objavili te nedelje, svima koji su se prijavili na BJBikers email bilten. Na taj način možete ostati u toku sa novostima, čak i ako neki tekst propustite u toku nedelje… 


Jovan Ristić
Jovan Ristić
Malo je reći da volim motocikle. Od malih nogu postali su moja ljubav, strast i način življenja. Vremenom sam sve u životu predodredio motociklima i motociklizmu generalno. Treća sam generacija motociklista u mojoj porodici. Moje pisanje je produkt mog iskustva i velike ljubavi i svakodnevnog života sa motociklima.