December 6, 2020
Naslovna Garaža Poseta Honda salonu i noviteti za 2020. godinu

Poseta Honda salonu i noviteti za 2020. godinu

-

Honda je prethodne godine predstavila nekoliko veoma zanimljivih novih modela za ovu godinu. Budući da je ove godine sajam motocikala u Srbiji odložen, redakcija BJBikers magazina otišla je do predstavnika Honde za Srbiju kako bismo u njihovom salonu videli motocikle za 2020. godinu i mogli da prenesemo svoje utiske.

Pored brojnih modela, za prodaju su spremna dva popularna noviteta u dva različita segmenta motociklizma. Prvi model je čuvena Honda CRF1100 Africa Twin, a drugi je Honda Forza 300. Ta dva modela privukla su nam najviše pažnje.

Prošle godine smo testirali CRF1000 Africa Twin  (taj tekst možete pročitati ovde), te nam je svakako u planu da ove godine testiramo i novu CRF1100 Africa Twin. U međuvremenu, ukratko ćemo vam opisati par unapređenja na ovogodišnjem modelu.

Honda CRF1100 Africa Twin

Africa Twin dobila je novi agregat sa većom radnom zapreminom, koja sada iznosi 1.084 cm3 umesto 998 cm3 koliko je imala prethodna generacija. Povećanje radne zapremine agregata praćeno je i povećanjem snage za 5 kW. Uz to, novi agregat podleže i strogom EURO5 emisionom standardu.

Šasija je takođe unapređena, a kompletan motocikl lakši je za 5 kg. Za one ljubitelje DCT menjača, Honda je na CRF –u 1100 i dalje zadržala ovaj vid menjanja stepena prenosa, pa prilikom kupovine možete odabrati da li želite DCT ili klasičan menjač.

Budući da smo već ranije detaljno opisivali novu Honda CRF 1100 Africa Twin, predlažemo vam da i taj tekst pročitate na našem sajtu (taj tekst se nalazi ovde).

Honda Forza 300

Drugi model koji nam je privukao pažnju je novi Forza 300 – popularni skuter koji je mnogima postao omiljeno sredstvo za vožnju kroz grad. Ovaj skuter na tržištu se nalazi već gotovo 20 godina. Štedljiv agregat radne zapremine od 279 cm3 isporučuje 24 KS, a jedan od glavnih aduta tog agregata je i mala potrošnja od svega 3,2 litre na 100 km. Za bezbednu vožnju u svim uslovima Forza 300 poseduje i HSTC kontrolu proklizavanja.

Od praktičnih rešenja izdvojićemo podesivi vetrobran, ali i veći prostor ispod sedišta u koji bez problema mogu da se smeste dve full face kacige.

Detaljno smo vam već predstavili i novi Honda Forza 300, te vam preporučujemo da i to predstavljanje pročitate ovde.

Obzirom na trenutnu vanrednu situaciju povodom COVID-19, radno vreme Hondinog salona u kom možete pogledate navedene modele je radnim danima od 08:30 – 14h, a subotom od 09-14h. Predstavnici Honde Srbija poručuju da će ovih dana CRF 1100 Africa Twin biti registrovana, te će biti moguće zakazati probnu vožnju. Za više informacija predlažemo da posetite Honda Srbija sajt.


Da li želite da dobijate obaveštenja o novim tekstovima?

Svakog petka oko 10h šaljemo email sa listom tekstova koje smo objavili te nedelje, svima koji su se prijavili na BJBikers email bilten. Na taj način možete ostati u toku sa novostima, čak i ako neki tekst propustite u toku nedelje… 


Jovan Ristić
Jovan Ristić
Malo je reći da volim motocikle. Od malih nogu postali su moja ljubav, strast i način življenja. Vremenom sam sve u životu predodredio motociklima i motociklizmu generalno. Treća sam generacija motociklista u mojoj porodici. Moje pisanje je produkt mog iskustva i velike ljubavi i svakodnevnog života sa motociklima.
18,684FanovaLajkuj
1,287PratilacaZaprati
114PratilacaZaprati
119PretplatnikaPretplatite se