September 29, 2020
Naslovna Moto Sport MotoGP Zaksering 2019 Markez 10 od 10

MotoGP Zaksering 2019 Markez 10 od 10

-

MotoGP Zaksering označio je prvu polovinu “polugodišta” jer se vozači posle ove trke već uveliko pakuju za zasluženi raspust koji će trajati do prvog vikenda avgusta.

Kroz sve tri klase nismo imali prilike da gledamo najzanimljivije trke, ali su sve trke bile interesantne na svoj način.

U Moto3 klasi bila se bitka za pobedu između “samo” 7-8 vozača. Najbrži i najsnalažljiviji u toj grupi bio je Lorenco Dala Porta koji je nastavio svoj niz dobrih rezultata u ovoj sezoni. Dala Porta je zahvaljujući ovoj pobedio preuzeo vodeću poziciju u generalnom plasmanu.

Drugo mesto zauzeo je Dala Portin timski kolega Markos Ramirez, dok je trećeplasirani bio Aron Kanet.

MotoGP Zaksering Moto3
Rezultati Moto3 trke

Moto2 trka protekla je u znaku Aleks Markeza koji je odličnom vožnjom došao do još jedne pobede i vođstva u šampionatu. Markez je bio konstantan tokom cele trke što mu je omogućilo da napravi blagu prednost u odnosu na vozače iza njega. Borba za drugo mesto uglavnom se vodila između Ikera Lekuone, Bred Bindera i Šrotera.

Binder je pred kraj trke uspeo da se izbori sa Šroterom i osvoji drugu poziciju, dok se Šroter odbranio od Lekuone za poslednje mesto na podijumu. Iker Lekuona je pao u poslednjeoj krivini u prevelikoj želji da se domogne podijum.

Tomas Luti napravio je incident kada je dotakao Ćavi Vierhea u prvoj krivni. Posle kontakta Vierhe je pao, a Luti je dobio kaznu prolaska putanjom za duži krug pri čemu je izgubio jednu poziciju.

MotoGP Zaksering Moto2
Rezultati Moto2 trke

MotoGP trku dosadnom je učinio Mark Markeza time što je na ubedljiv način došao do desete uzastopne pobede na ovoj stazi. Na početku trke činilo se da bi Vinjales, a kasnije i Rins mogli da spreče Markeza da dođe do nove pobede, ali do toga nije došlo. Markez je malo po malo gradio prednost u odnosu na Rinsa. Rins je tokom sredine trke napravio još jednu grešku kada mu je prednji točak proklizao na ulazu u “vodopad” krivinu pri čemu je pao sa sigrune druge pozicije.

Posle Rinsovog pada drugu poziciju nasledio je Maverik Vinjales kojem je povređeni Kal kračlou disao za vratom sve do 3 kruga pred kraj trke kada je Kračlou napravio malu grešku. Ipak, Kračlou je osvojio podijum što je veliki uspeh sa obzirom da je vozio sa povredom kolena.

Ducati -jevi vozači Danilo Petrući i Andrea Doviciozo zauzeli su četvrtu i petu poziciju. Prvih deset zaokružili su Džek Miler, Žoan Mir, Valentino Rosi, Franko Morbideli i Štefan Bradl.

MotoGP Zaksering
Rezultati MotoGP trke

Markez je zahvaljući ovoj pobedi uvećao prednost u šampionatu na 58 bodova u odnosu na drugoplasiranog Dovicioza.

MotoGP šampionat nastavlja se trkom u Brnu 4. avgusta.

U toku narednih dana očekujte detaljan izveštaj sa MotoGP Zaksering trkačkog vikenda.

Za diskusiju o trkačkom vikendu svratite do naše teme na forumu.

Bjbikers časopis
Jovan Ristić
Jovan Ristić
Pisanje tekstova za motociklističke magazine i sajtove počeo sam da radim 2013. godine iz strasti prema motociklima i moto sportu. Svoje prve "korake" započeo sam na dvotaktnim motorima koje obožavam i dan danas. Za mene motori predstavljaju strast, način življenja i smisao života. Ništa me u životu toliko ne dotiče kao zvuk motora... Poštujte sebe, nosite kacigu i ne konzumirajte alkohol dok vozite!
18,364FanovaLajkuj
1,287PratilacaZaprati
112PratilacaZaprati
119PretplatnikaPretplatite se