NaslovnaMoto SportNaši takmičari učestvuju na Hellas Rally Raid-u!

Naši takmičari učestvuju na Hellas Rally Raid-u!

-

Hellas Rally Raid predstavlja off road trku u trajanju od sedam u kojoj takmičari dokazuju ne samo svoje umeće u vožnji, već i izdržljivost motocikala kao i sposobnost snalaženja u navigiranju.

Za ovu godinu predviđeno je sedam dana takmičenja tokom kojih će takmičari ukupno preći 1.730 km raznoraznih off road terena. Biće to jedinstveni test čoveka i mašina – da se savladaju etape u što kraćem vremenskom roku i da se sačuvaju motocikli tokom sedam dana mučenja.

Reli startuje 22. maja, a završava se 28. maja.

Na ovom reliju od izuzetnog značaja je sposobnost navigiranja, budući da vozači moraju da vode računa o zadatim maršutama koje moraju da prođu, što stvara dodatni pritisak i iziskuje visok fokus od strane vozača.

Osim toga, bitno je sačuvati motocikle i održavati ih na kraju svake etape kako bi od prvog do poslednjeg dana pružili maksimalne performanse.

Na Hellas Rally Raid-u učestvuju kvadovi, motocikli i SSV. Motocikli su podeljeni u sledeće kategorije:

M1Ispod 290cc 
M2300 – 390 cc 
M3400 – 475 cc 
M4480 – 600 cc jednocilindraši 
M5650 – 750 cc jednocilindraši 
M6650 – 1300 cc višecilindraši

Ove godine Hellas Rally sa našim takmičarima

Na Hellas Rally-u ove godine učešće će uzeti i dva naša takmičara, Miloš Dišković i Stefan Dimić. Oba vozača nastupaće na motociklima Yamaha Tenere 700 i učestvovaće u M6 kategoriji.

Hellas Rally Raid
Miloš Dišković učestvovaće na Hellas Rally Raid-u Foto: Ivica Ivanović

U kategoriji motocikala konkurencija će biti velika, jer se za reli preko 350 učesnika. Stefan Dimić nastupa pod startnim brojem 613, a Miloš Dišković sa startnim brojem 622.

Želimo našim učesnicima puno sreće i uspeha na predstojećem takmičenju!


Da li želite da dobijate obaveštenja o novim tekstovima?

Svakog petka ujutro šaljemo email sa listom tekstova koje smo objavili te nedelje, svima koji su se prijavili na BJBikers email bilten. Na taj način možete ostati u toku sa novostima, čak i ako neki tekst propustite u toku nedelje… 


Jovan Ristić
Jovan Ristić
Malo je reći da volim motocikle. Od malih nogu postali su moja ljubav, strast i način življenja. Vremenom sam sve u životu predodredio motociklima i motociklizmu generalno. Treća sam generacija motociklista u mojoj porodici. Moje pisanje je produkt mog iskustva i velike ljubavi i svakodnevnog života sa motociklima.