February 21, 2020
Naslovna Moto Sport Nova pravila u supersport 300 klasi od sledeće godine

Nova pravila u supersport 300 klasi od sledeće godine

-

Supersport 300 klasa u okviru WSBK šampionata ove godine bila je izuzetno zanimljiva sa velikim brojem vozača koji su učestvovali u prvenstvu. Popularnosti šampionata doprinela je i Ana Karasko, prva žena u istoriji koja se osvojila titulu na svetskom nivou motociklizma.

Velika popularnost i brojnost vozača u supersport 300 klasi omogućena je i zahvaljujući relativno niskim troškovima vođenja ekipa u odnosu na neke druge kategorije. Zbog velikog broja prijavljenih ekipa i vozača za sledeću sezonu organizatori su rešili da uvedu nova pravila da bi regulisali potencijalno veliku gužvu na stazi.

Ana Karasko
Ana Karasko

Vozači će u toku trkačkog vikenda biti podeljeni u dve grupe i obe grupe će imati zasebno treninge i kvalifikacije. Po završetku kvalifikacija najbržih 30 vozača po kombinovanim vremenima iz obe grupe imaće pravo nastupa na trci. Ostatak vozača imaće još jednu priliku da se kvalifikuju subotom poslepodne na jednoj kraćoj trci gde će prvih šest vozača dobiti priliku da nastupaju na trci. Tako će se na trci naći maksimalan broj od 36 vozača.

Suersport 300

Promene ovog tipa su pozitivne u ovoj kategoriji iz razloga što će se povećati kvalitet startne postave a samim tim će biti i zanimljivije trke.

Još jedna promena u šampionatu biće i ubacivanje trke u Kataru kao završne trke u sezoni. Do ove sezone šampionat se završavao na Manji Kuru u Francuskoj, a od sledeće godine će devojke i momci imati još jednu trku više.


Da li želite da dobijete obaveštenja o novim tekstovima?

Svakog petka oko 10h šaljemo email bilten sa listom tekstova koje smo objavili te nedelje, svima koji su se prijavili na BJBikers email bilten. Na taj način možete ostati u toku sa novostima, čak i ako neki tekst i propustite u toku nedelje… 


 

Jovan Ristić
Jovan Ristić
Pisanje tekstova za motociklističke magazine i sajtove počeo sam da radim 2013. godine iz strasti prema motociklima i moto sportu. Svoje prve "korake" započeo sam na dvotaktnim motorima koje obožavam i dan danas. Za mene motori predstavljaju strast, način življenja i smisao života. Ništa me u životu toliko ne dotiče kao zvuk motora... Poštujte sebe, nosite kacigu i ne konzumirajte alkohol dok vozite!
16,146FanovaLajkuj
819PratilacaZaprati
89PratilacaZaprati
119PretplatnikaPretplatite se