NaslovnaMoto SportMotoGP Malezija - Nastavak sage o Yamahi

MotoGP Malezija – Nastavak sage o Yamahi

-

Utisci sa trke u Australiji nisu se pošteno ni slegli, a već nas čekaju prvi treninzi na stazi Sepang u Maleziji. Sepang je dužine 5.5 Km i jedna je od najdužih staza u MotoGP kalendaru, prva trka u tadašnjoj klasi od 500 cm³ Sepang je ugostio 1999. godine i tada je na trci pobedio Keni Roberts Junior na Suzukiju.

Trka na Sepangu jedna je od najzahtevnijih za vozače zbog velike temperature i vlažnosti vazduha, a nije retka situacija da pada kiša. Prošle godine dva Ducatija zauzela su prve dve pozicije upravo u kišnim uslovima kada je trijumfovao Andrea Doviciozo ispred Lorenca. Za razliku od prošle godine kada se na Sepangu zakuvavala borba za titulu ove godine nas očekuje borba za drugo mesto u šampionatu.

Valentino Rosi zaostaje za drugoplasiranim Doviciozom 15 bodova, a zahvaljujući pobedi u Australiji Vinjales se približio na 15 bodova od Rosija. Ovo je izgleda sezona u kojoj se samo o Yamahi priča, pa tako priče nisu splasnule posle pobede već nekako svi očekuju da vide kako će se Yamaha pokazati na Sepangu. Još se više čeka šta će se dogoditi na stazi između Vinjalesa i Rosija, budući da je Vinjales pobedio na prethodnoj trci svi otpisuju Rosija, a da je nekim slučajem Rosi pobedio u Australiji isto bi tako Vinjales bio otpisan.

Rosi
Duel Yamahinog dvojca se nastavlja

Lin Džarvis izjavio je da problem Yamahe nisu šasija, elektronika ili agregat već način isporuke snage, što je malo čudna izjava jer isporuka snage dolazi od agregata koji u velikoj meri kontroliše elektronika. Džarvis je u ovom slučaju dao veoma diplomatski odgovor, ali je bar isključio šasiju kao potencijalni problem.

Budući da se ne takmiči samo Yamaha u MotoGP šampionatu vredi spomenuti i borbu za titulu konstruktora između Ducatija i Honde koja se nije rešila u Australiji iako je bila na korak od toga. Pošto je Honda blago rečeno imala katastrofalan vikend dok je sa druge strane Ducati imao solidan vikend sa trećom i četvrtom pozicijom i smanjio zaostatak za Hondom na i dalje velika 39 boda te se borba za titulu se prenosi i na Sepang.

Osim borbe za titulu konstruktora vodi se još neizvesnija bitka za najbolju ekipu. Fabričke ekipe Honda i Yamaha bore se za ovu titulu, trenutno vodi Honda sa 16 bodova u odnosu na Yamahu, a fabrička Ducati ekipa zaostaje 38 bodova za Hondom. Jeste da je titula vozača bitna, ali nema ni najmanje sumnje da će se svi timovi boriti za svaku od titula.

Ducati GP18

Lorenco je otputovao za Maleziju i pokušaće da vozi što znači da se Alvaro Bautista vraća kući u Aspar ekipa posle odlične trke u Australiji.

Lorenco
Lorenco će pokušati da vozi na Sepangu

Kal Kračlou nažalost neće voziti za vikend zbog povrede zadobijene na prvom treningu u Australiji. Njega će menjati Hondin test vozač Štefan Bradl. Nadamo se da će Bradl ovog puta završiti trku u poenima jer je ove godine od tri nastupa dva završio padom, a jedini trku na kojoj nije pao završio je van bodova na šesnaestom mestu.

Žoan Zarko dolazi na Sepang posle horor pada na prethodnoj trci dok je za njegovog timskog kolegu Sijarina ovo domaća trka te će biti pod velikim pritiskom.

Sijarin
Sepang je domaća staza za Sijarina

Osim vozača težak posao imaće i Mišelin da se izbori sa abrazivnim asfaltom i visokim temperaturama. Izbog guma dolazi u tri standardne komponente, mekana, srednje tvrda i tvrda. Prednja guma biće simetrična dok će zadnja guma biti asimetrična sa tvrđom desnom stranom u odnosu na levu. Za slučaj da pada kiša, što je veoma karakteristično za Sepang vozači će na raspolaganju imati meku i tvrdu kompnentu gume sa tim što će zadnja guma takođe biti asimetrična.

Malezija je ”sa one strane sveta” pa ćemo tako još samo ovog vikenda morati da ustajemo rano ujutru (ili da ostanemo budni do kasno).

Za diskusiju o trkačkom vikendu, preporučujemo vam da svratite do teme na forumu.

Satnica i raspored trkačkog vikenda (po našem vremenu) su sledeći:

Petak:

FP1 Moto3 02:00 – 02:40
FP1 Moto2 02:55 – 03:40
FP1 MotoGP 03:55 – 04:40
FP2 Moto3 06:10 – 06:50
FP2 Moto2 07:05 – 07:50
FP2 MotoGP 08:05 – 08:50

Subota:

FP3 Moto3 02:00 – 02:40
FP3 Moto2 02:55 – 03:40
FP3 MotoGP 03:55 – 04:40
QP Moto3 05:35 – 06:15
QP Moto2 06:30 – 07:15
FP4 MotoGP 07:30 – 08:00
Q1 MotoGP 08:10 – 08:25
Q2 MotoGP 08:35 – 08:50

Nedelja:

WUP Moto3 01:40 – 02:00
WUP Moto2 02:10 – 02:30
WUP MotoGP 02:40 – 03:00
TRKA Moto3 05:00
TRKA Moto2 06:20
TRKA MotoGP 08:00

 


Da li želite da dobijate obaveštenja o novim tekstovima?

Svakog petka oko 10h šaljemo email bilten sa listom tekstova koje smo objavili te nedelje, svima koji su se prijavili na BJBikers email bilten. Na taj način možete ostati u toku sa novostima, čak i ako neki tekst propustite u toku nedelje… 


 

Jovan Ristić
Jovan Ristić
Malo je reći da volim motocikle. Od malih nogu postali su moja ljubav, strast i način življenja. Vremenom sam sve u životu predodredio motociklima i motociklizmu generalno. Treća sam generacija motociklista u mojoj porodici. Moje pisanje je produkt mog iskustva i velike ljubavi i svakodnevnog života sa motociklima.