NaslovnaBJBikers MagazinOdustaje se od poskupljenja osiguranja!

Odustaje se od poskupljenja osiguranja!

-

U moru poskupljenja, konačno jedna dobra vest: odustaje se od najavljenog poskupljenja osiguranja od autoodgovornosti. Od 1. avgusta je na snagu zvanično poskupelo osiguranje vozila koje srećom nije dugo trajalo.

Naime, Narodna banka Srbije je izdala preporuku da se odustane od poskupljenja premija osiguranja, kako bi se ublažila stopa inflacije i kako ne bi došlo do novih poskupljenja ostalih nameta, uzrokovanih poskupljenjem osiguranja.

Za divno čudo i na našu sreću, osiguravajuća društva su odlučila da uvaže preporuke i da odustanu od poskupljenja. Od 26. avgusta cene osiguranja će biti iste kao pre poskupljenja koje je stupilo na snagu 1. avgusta.

Šta je sa ljudima koji su uplatili osiguranje?

Ukoliko ste nekim slučajem registrovali motocikl (ili automobil) u period u kom je važilo poskupljenje (od 1. – 26. avgusta), novac će vam biti vraćen. To jest, biće vam vraćena razlika u ceni.

Kako Nova.rs navodi iz kabineta guvernera, Narodna banka Srbije je na vanrednoj sednici Izvršnog odbora usvojila i propis kojim “onemogućava da se ovakve okolnosti ponove, tako što je posebno uredila postupak donošenja odluka u društvima za osiguranje koje se odnose na uslove i tarife premija obaveznih osiguranja”.

poskupljuje osiguranje
Photo by Mohsan Ali Mirza: https://www.pexels.com/photo/green-kawasaki-ninja-2377900/

“To znači da će ubuduće društva za osiguranje 60 dana pre planiranog povećanja obaveštavati Narodnu banku Srbije o nameri promene tarife premija uz dostavljanje dokumenta kojima su utvrdila opravdanost promene tih tarifa premija”, navedeno je iz centralne banke.

Podržavamo vraćanje starih cena za osiguranje i nadamo se da će se ovaj trend preneti i na druge troškove koje se tiču motocikala.


Da li želite da dobijate obaveštenja o novim tekstovima?

Svakog petka ujutro šaljemo email sa listom tekstova koje smo objavili te nedelje, svima koji su se prijavili na BJBikers email bilten. Na taj način možete ostati u toku sa novostima, čak i ako neki tekst propustite u toku nedelje… 


Jovan Ristić
Jovan Ristić
Malo je reći da volim motocikle. Od malih nogu postali su moja ljubav, strast i način življenja. Vremenom sam sve u životu predodredio motociklima i motociklizmu generalno. Treća sam generacija motociklista u mojoj porodici. Moje pisanje je produkt mog iskustva i velike ljubavi i svakodnevnog života sa motociklima.