August 17, 2022
NaslovnaMoto SportMotoGPPedrosa se vraća na stazu!

Pedrosa se vraća na stazu!

-

Kada se 2019. godine povukao iz sveta trkana, mislilo smo da Dani Pedrosa više neće vraćati. Ipak izgleda da to nije sve što smo videli od Pedrose, jer kako stvari stoje Pedrosa se ove godine vraća na stazu!

Vest da se Pedrosa vraća na stazu nije puka glasina. Tu vest preneo je lično Pit Birer iz KTM-a tokom intervijua za nemački motociklistički sajt SPEEDWEEK.com.

“Definitivno ćemo videti na stazi Danija (Pedrosu) ove godine. Nastupićemo sa njim na “Wildcard” trci čim paket za 2022. godinu bude spreman. Želimo da se Dani vrati na GP stazu. U svakom slučaju, konačnu odluku doneće sam Dani Pedrosa. On će nam sam reći da li želi ponovo da se izloži stresu i pritisku koji sa sobom nosi nastup na MotoGP trci. On (Dani Pedrosa) nam je rekao da želi to da uradi. Nećemo ga pritiskati da nastupa, ali on želi da nastupa i da se ponovo takmiči protiv ostalih MotoGP vozača. Međutim, nismo se još dogovorili oko staze u MotoGP kalendaru na kojoj bi Pedrosa trebalo da nastupa. Očekujem da će nam Dani u naredna dva – tri testa reći “Hej, motocikl i ja smo spremni.” Lično bih želeo da Pedrosa odmah nastupa.”

Pedrosa se vraća na stazu!

Dani Pedrosa se vraća na trke Foto: Rob Gray (Polarity Photo), KTM

Bilo bi zanimljivo da Dani Pedrosa uradi istu ulogu kao što Silvan Gintoli radi. To jest, da bude test vozač sa povremenim nastupima na trkama. Tako će se daleko manje izlagati stresu, a sa druge strane trkačko okruženje je najbolje okruženje za realno testiranje novih delova. Tako da i KTM zasigurno želi da Pedrosa sa vremena na vreme nastupa na trkama.

Nadamo se da ćemo Pedrosu zaista videti ponovo na trkama.

Za komentare i diskusiju iz moto sporta, možete posetiti našu temu na forumu.


Da li želite da dobijate obaveštenja o novim tekstovima?

Svakog petka ujutro šaljemo email sa listom tekstova koje smo objavili te nedelje, svima koji su se prijavili na BJBikers email bilten. Na taj način možete ostati u toku sa novostima, čak i ako neki tekst propustite u toku nedelje… 


Jovan Ristić
Jovan Ristić
Malo je reći da volim motocikle. Od malih nogu postali su moja ljubav, strast i način življenja. Vremenom sam sve u životu predodredio motociklima i motociklizmu generalno. Treća sam generacija motociklista u mojoj porodici. Moje pisanje je produkt mog iskustva i velike ljubavi i svakodnevnog života sa motociklima.