NaslovnaMoto GaražaPoznata cena za Suzuki V-Strom 800DE za Srbiju

Poznata cena za Suzuki V-Strom 800DE za Srbiju

-

Suzuki V-Strom 800DE predstavljen je na prošlogodišnjem EICMA sajmu motocikala u Milanu. Ove godine je već stigao na nekoliko tržišta širom sveta i prema prvim testovima kolega novinara, pokazao se bolje nego što se očekivalo. V-Strom 800DE uskoro stiže i kod nas, a poznata je i cena po kojoj će se prodavati.

Tačno je da smo svi ostali malo razočarani kad je Suzuki objavio da će novi V-Strom 800DE pokretati redni dvociliindrični agregat i da V2 polako odlazi u zaborav. Poslednji primerci V-Strom 650 modela još se mogu kupiti u salonima, a novi V-Strom 800DE već polako na mala vrata ulazi u srca novih vozača.

Novi V-Strom 800DE pokreće pomenuti redni dvocilindraš radne zapremine od 776 cm3 sa maksimalnom snagom od 84,3 KS (62,0 kW) na 8.500 O/Min i maksimalni obrtni moment od 78 Nm na 6.800 O/Min. Unutar agregata se nalazi nekoliko novina Suzuki Cross Balancer biaksijalnog uravnotežavajućeg vratila za mirniji rad i otklanjanje vibracija.

V-Strom 800DE cena
Foto: Suzuki

Ogibljenje je unapređeno i konačno će V-Strom imati ogibljenje koje je dostojno putnom motociklu. Showa potpuno podesivo ogibljenje, kako napred tako i pozadi uveliko će olakšati vožnju vozačima koji će moći da prilagode ponašanje motocikla terenu na kom voze, bilo da je reč o asfaltu ili off road terenima.

Sa dosta opreme

Ponovo će glavni adut Suzukija biti oprema koja će dolaziti kao standardna. U prvom redu tu su podesiv vizir, štitnik kartera, štitnik hladnjaka i štitnik ruku.

LED svetla su još jedna novina koju će V-Strom 800DE posedovati, a koju V-Strom 650 nema. Druga stvar koja je moderna je elektronika. Sajle odlaze u zaborav i na njihovo mesto dolazi “Ride-by-wire” sistem, a sa ovim sistemom otvorio se prostor za ugradnju tri režima snage, ABS sa dva nivoa osetljivosti (ABS se može isključiti na zadnjem točku), kontrola proklizavanja sa 4 režima i mogućnosti isključivanja.

V-Strom 800DE cena

Još jedna lepa stvarčica koju je Suzuki ugradio na V-Strom 800DE je kvik šifter koji funkcioniše pri promeni stepena prenosa naviše i naniže. Postoji i opcija “Low RPM Assist” koja pomaže pri kretanju iz mesta tako što dodaje ili smanjuje broj obrtaja, što na primer olakšava vožnju u gradu ili na off road terenima.

Da li će V-Strom 800DE biti dostojna zamena za V-Strom 650? Prvi testovi kažu da hoće, a nama ostaje da sačekamo prve primerke koji stižu u Srbiju.

Iz firme Euro Sumar koja je jedini i zvanični ovlašćeni uvoznik Suzuki motocikala za Srbiju dobili smo informaciju da V-Strom 800DE sledeće nedelje stiže u salon.

Što se cene tiče, iako je bilo najavljeno da će cena biti 11.750 EUR, ali je Euro Sumar rešio da cena bude niža i iznosiće 11.350 EUR.

Sa ovom cenom V-Strom 800DE dolazi zaista opremljen svom opremom koja se na primer kod konkurentskih motocikala poput Transalpa doplaćuje. V-Strom 800DE će u tom smisli biti sigurno best buy. Motocikli će stići u svim dostupnim bojama, a za isporuku će biti spremni odmah nakon homologacionog odobrenja.

Za više informacija možete posetiti saj Suzuki Srbija ili otići u salon koji se nalazi na adresi Vojislava Ilića 145 u Beogradu.

Za utiske i komentare povodom V-Strom 800DE modela možete posetiti temu na forumu.


Da li želite da dobijate obaveštenja o novim tekstovima?

Svakog petka ujutro šaljemo email sa listom tekstova koje smo objavili te nedelje, svima koji su se prijavili na BJBikers email bilten. Na taj način možete ostati u toku sa novostima, čak i ako neki tekst propustite u toku nedelje… 


Jovan Ristić
Jovan Ristić
Malo je reći da volim motocikle. Od malih nogu postali su moja ljubav, strast i način življenja. Vremenom sam sve u životu predodredio motociklima i motociklizmu generalno. Treća sam generacija motociklista u mojoj porodici. Moje pisanje je produkt mog iskustva i velike ljubavi i svakodnevnog života sa motociklima.