NaslovnaMoto SportPripremite se za 12 časova Estorila

Pripremite se za 12 časova Estorila

-

WSBK i MotoGP šampionat su na pauzi, ali to ne znači da ovog vikenda nećemo pratiti trke. Na meniju je nastavak šampionata izdržljivosti i trka 12 časova Estorila. Posle zanimljive trke 24 časa Le Mana, šampionat se nastavlja u Portugalu, na stazi Estoril.

Staza Estoril prošle godine je ugostila šampionat izdržljivosti i osvojila svoje mesto u ovom takmičenju. Na ovoj uskoj stazi dužine 4.182 metra sa nezgonih 13 krivina (9 desnih i 4 leve) prošle godine pobedila je YART ekipa.

Yoshimura SERT ekipa ubedljivo je pobedila na Le Manu, posle odustajanja YART ekipe zbog mehaničkih problema. Međutim, YART se prilično naoštrio pred trku na Estorilu i na današnjim kvalifikacijama osvojili su pol poziciju, ispre BMW Motorrad World Endurance Team i Yoshimura SERT ekipe.

Karel Hanika je za upravljačem Yamahe R1 YART ekipe postavio najbrže vreme, čak sekundu ispod rekorda staze.

12 časova Estorila
YART na pol poziciji Foto: FIM EWC

Kako izgleda krug na Estorilu, možete pogedati na snimku sa motocikla SRC Kawasaki ekipe:

Učešće na sutrašnjoj trci uzelo je 30 ekipa, tako da nema sumnje da nas sutra očekuje zanimljiva trka.

Trka počinje u 10:00 časova. Što se prenosa trke kod nas tiče, ovog puta imamo sreće, jer od 09:45 na Eurosport 2 kanalu možete pratiti direktan prenos trke.

Za komentare i diskusiju sa trke 12 časova Estorila možete pratiti i našu temu na forumu.

Da li želite da dobijate obaveštenja o novim tekstovima?

Svakog petka ujutro šaljemo email sa listom tekstova koje smo objavili te nedelje, svima koji su se prijavili na BJBikers email bilten. Na taj način možete ostati u toku sa novostima, čak i ako neki tekst propustite u toku nedelje… 


Jovan Ristić
Jovan Ristić
Malo je reći da volim motocikle. Od malih nogu postali su moja ljubav, strast i način življenja. Vremenom sam sve u životu predodredio motociklima i motociklizmu generalno. Treća sam generacija motociklista u mojoj porodici. Moje pisanje je produkt mog iskustva i velike ljubavi i svakodnevnog života sa motociklima.