September 30, 2020
Naslovna Moto Sport Prva etapa Dakar relija - Tobi Prajs u vođstvu

Prva etapa Dakar relija – Tobi Prajs u vođstvu

-

Juče je u pustinji Džeda u Saudijskoj Arabiji startovao Dakar reli, koji se sa tla Južne Amerike preselio u Aziju. Prva etapa ovogodišnjeg izdanja Dakar relija počelo je u jakom ritmu, a posle prve etape duge 752 km, u vođstvu je prošlogodišnji šampion Tobi Prajs.

Prajs na KTM – u odlično je startovao etapu i pored malog tehničkog problema uspeo je etapu da završi na prvom mestu. Prajs je imao problema sa čitačem mape koji se bukvalno polomio, ali je srećom uspeo da se orijentiše zahvaljujući Matiasu Walkneru kojeg je sustigao i koji mu je služio kao vodič. Pri kraju etape, Prajs je uspeo da pretekne i Walknera i da etapu završi na prvoj pozicij. Međutim, Prajs je dobio kaznu od 2 minuta, ali je opet uspeo da ostane na prvoj poziciji sa minimalnom prednosti od 5 sekundi u odnosu na drugoplasiranog Riki Brabeka na Hondi.

Dakar 2020 Prva etapa

Treće mesto na prvoj etapi pripalo je Prajsovom timskom kolegi, Matijasu Walkneru. Walkner je završio etapu za zaostatkom od 40 sekundi za svojim timskim kolegom.

Gabor Sagmajster završio je etapu na 126. poziciji. Sagmajster je imao problema sa navigacijom, ali je srećom uspeo da završi ovu tešku etapu i stura ga čeka novi izazov. Sagmajster je etapu završio bez tehničkih problema sa motociklom.

Veoma dobar plasman na prvoj etapi ostvalira je i dama Laim Sanz koja je etapu završila na odličnoj 20. poziciji.

Dakar 2020 Prva etapa
Laia Sanz, prva etapa Dakar relija

Saudijska Arabija pokazala se kao izuzetno težak teren, kako za vozače motocikala, tako i za ostale kategorije. Prema svemu sudeći druga etapa biće još zahtevnija te verujemo da će ovogodišnji Dakar reli biti itekako zanimljiv.


Da li želite da dobijate obaveštenja o novim tekstovima?

Svakog petka ujutro šaljemo email sa listom tekstova koje smo objavili te nedelje, svima koji su se prijavili na BJBikers email bilten. Na taj način možete ostati u toku sa novostima, čak i ako neki tekst propustite u toku nedelje… 


 

Bjbikers časopis
Jovan Ristić
Jovan Ristić
Pisanje tekstova za motociklističke magazine i sajtove počeo sam da radim 2013. godine iz strasti prema motociklima i moto sportu. Svoje prve "korake" započeo sam na dvotaktnim motorima koje obožavam i dan danas. Za mene motori predstavljaju strast, način življenja i smisao života. Ništa me u životu toliko ne dotiče kao zvuk motora... Poštujte sebe, nosite kacigu i ne konzumirajte alkohol dok vozite!
18,363FanovaLajkuj
1,287PratilacaZaprati
112PratilacaZaprati
119PretplatnikaPretplatite se