March 30, 2023
NaslovnaMoto SportRinaldi u fabričku Ducati ekipu, Lokateli u PATA Yamahu - WSBK...

Rinaldi u fabričku Ducati ekipu, Lokateli u PATA Yamahu – WSBK 2021

-

Kraj WSBK sezone samo što nije, a potpisivanja ugovora između vozača i timova za 2021. godinu već su uveliko počela. Najveća tumbanja između ekipa dešavaju se u Yamahinoj fabričkoj i satelitskoj ekipi, Ducatijevim ekipama, kao i u Pućeti Kawasaki ekipi.

Rinaldi umesto Dejvisa

Danas je objavljena vest da će Ruben Rinaldi iz Go Eleven ekipe preći u fabričku Ducati ekipu, umesto Čaz Dejvisa. Skot Reding potvrđen je i za 2021. godinu. Rinaldi je ove godine uspeo da pobedi na Aragonu, a uz to je osvojio i nekoliko podijuma. Osim toga pokazao je veliku konstantnost. Dobri rezultati, kao i činjenica da Rinaldi ima 25 godina doprineli su da ga Ducati pozove u fabričku ekipu.

WSBK 2021
Čaz Dejvis (Broj 7) odlazi iz Ducati ekipe, a na njegovo mesto dolazi Rinaldi (broj 21) Foto: Ducati Press

Za sada se još uvek ne zna u kojoj ekipi ili šampionatu će Dejvis nastaviti karijeru.

Pretumbavanje u Yamaha fabričkoj i satelitskoj ekipi

Pošto Van der Mark odlazi u BMW, ostalo je upražnjeno mesto. Prvi vozač fabričke Yamaha ekipe biće i dalje Toprak Razgatlioglu, dok će njegov timski kolega za sledeću sezonu biti ovogodišnji supersport šampion Lokateli. Andrea Lokateli je ove godine pobedio skoro na svim trkama i ubedljivo je osvojio titulu šampiona. Lokateli jedino nije trijumfovao na trci u Kataloniji kada je trka prekinuta zbog kiše, a drugi put nije pobedio na Manji Kuru kada je pao u krugu za zagrevanje.

WSBK 2021
Lokateli od sledeće godine u WSBK šampionatu Foto: Yamaha Press

Što se tiče GMT Yamaha ekipe, vozački sastav će činiti Garet Gerlof, koji se ove godine dokazao podijumom na Kataloniji, ali i prilično konstantnim rezultatima. Gerlofu je ovo prva sezona u WSBK šampionatu i većinu staza iz šampionata nije vozio, budući da dolazi iz AMA šampionata.

Timski kolega Gerlofu biće Kota Nozane, Japanc koji je ujedno i test vozač za Yamahu. Pomalo neočekivana odluka Yamahe, ali svakako zanimljiv vozački sastav u GMT ekipi koji može da iznenadi.

Mahias u Pućeti Kawasaki ekipi

Supersport šampion iz 2017. godine, Lukas Mahias konačno je nagrađen za svoj trudi i zalaganje i sledeće godine voziće u WSBK šampionatu u odličnoj Pućeti Kawasaki ekipi. Mahias će zameniti Ćavi Foresa koji nije ispunio očekivanja ekipe.

WSBK 2021
Mahias sledeće godine u WSBK šampionatu Foto: Kawasaki Press

U WSBK šampionatu ostala je još jedna trka koja će se voziti predstojećeg vikenda na stazi Estoril. Najavu trke očekujte sutra na našem sajtu. Trenutne objave promena vozačkih sastava za sledeću sezonu nagoveštavaju da će karte biti dobro promešane. Očekuje se uskoro da i ostale ekipe potvde vozačke sastave za sledeću godinu.

Za komentare i diskusiju o novostima iz WSBK šampionata predlažemo da svratite do naše teme na forumu.


Da li želite da dobijate obaveštenja o novim tekstovima?

Svakog petka ujutro šaljemo email sa listom tekstova koje smo objavili te nedelje, svima koji su se prijavili na BJBikers email bilten. Na taj način možete ostati u toku sa novostima, čak i ako neki tekst propustite u toku nedelje… 


Jovan Ristić
Jovan Ristić
Malo je reći da volim motocikle. Od malih nogu postali su moja ljubav, strast i način življenja. Vremenom sam sve u životu predodredio motociklima i motociklizmu generalno. Treća sam generacija motociklista u mojoj porodici. Moje pisanje je produkt mog iskustva i velike ljubavi i svakodnevnog života sa motociklima.