August 7, 2020
Naslovna Moto Sport Rosi dogodine u Petronas Yamaha ekipi

Rosi dogodine u Petronas Yamaha ekipi

-

Polako izlazimo iz globalne pandemije COVID-19 virusa i počinju polako dešavanja u svim sferama sporta, pa i u našem najdržem, MotoGP šampionatu. Juče je odjeknula vest da će Valentino Rosi sledeće godine definitivno preći u Petronas Yamaha ekipu.

Ono što se mesecima spekulisalo i nagađalo, sada dobija i konačni oblik. Prema dobro informisanom mediju GPOne.com, Valentino Rosi dogodine definitivno prelazi u Petronas Yamaha ekipu.

Rosi je sa Petronasom dogovorio jednogodišnji ugovor, plus postoji klazula i za 2022. godinu, tako da postoji šansa da ćemo Rosija gledati još dve godine u MotoGP šampionatu. Razlan Razali, glavni u Petronas Yamaha ekipi, ranije je već nagovestio da bi za ekipu bilo dobro da ima Rosija, a Lin Džarvis, glavni u fabričkoj Yamaha ekipi već je ranije rekao da će Rosi ukoliko odluči da nastavi sa trkanjem dobiti punu fabričku podršku Yamahe. Tako da ćemo sledeće godine najverovatniije gledati Rosija na potpuno fabričkoj Yamahi, ali u Petronas bojama.

Rosi dogodine u Petronas Yamaha ekipi
Rosi dogodine u Petronas Yamaha ekipi Foto: Sepangracingteam.com

Prema svemu sudeći, Rosijev timski kolega biće Morbideli.

Dogovor između Petronas ekipe i Rosija je za sada samo usmeni i očekuje se potpisivanje zvaničnog ugovora čim situacija dozvoli.

Ukoliko želite da diskutujete o ovoj ili drugim vestima iz MotoGP šampionata ili drugih moto šampionata, predlažemo da svratite do dela našeg foruma koji je posvećen moto sportu.


Da li želite da dobijate obaveštenja o novim tekstovima?

Svakog petka oko 10h šaljemo email sa listom tekstova koje smo objavili te nedelje, svima koji su se prijavili na BJBikers email bilten. Na taj način možete ostati u toku sa novostima, čak i ako neki tekst propustite u toku nedelje… 


Jovan Ristić
Jovan Ristić
Pisanje tekstova za motociklističke magazine i sajtove počeo sam da radim 2013. godine iz strasti prema motociklima i moto sportu. Svoje prve "korake" započeo sam na dvotaktnim motorima koje obožavam i dan danas. Za mene motori predstavljaju strast, način življenja i smisao života. Ništa me u životu toliko ne dotiče kao zvuk motora... Poštujte sebe, nosite kacigu i ne konzumirajte alkohol dok vozite!
18,294FanovaLajkuj
1,287PratilacaZaprati
105PratilacaZaprati
119PretplatnikaPretplatite se