October 5, 2022
NaslovnaMoto GaražaŠampionat Srbije - Za vikend finale na NAVAK-u

Šampionat Srbije – Za vikend finale na NAVAK-u

-

Došao je kraj i trkačke sezone za šampionat Srbije. Od trka na stazi NAVAK, preko Seresa i Grobnika, šampionat Srbije odigraće završnicu ovog vikenda na našoj domaćoj stazi. U nekoliko kategorija ostalo je da se svedu računi.

Kao i prethodnog puta kada su početkom sezone održane trke na NAVAK-u, i ovog puta se uporedno sa našim vozi i BMU šampionat. Tako da će na stazi ponovo biti gosti iz Grčke, Rumunije, Bugarske, BiH, Makedonije i Turske.

Od 6 kategorija, u dve je rešeno pitanje šampiona. Strahinja Kovačević u klasi 600SSP ima dovoljnu bodovnu prednost i drugoplasirani Paskota ga ne može ugroziti. Ista je situacija u klasi 600 formula u kojoj je Miloš Popović ubedljivo prvi i drugoplasirani Mihajlo Živanović ne može ga ugroziti.

Zato je u ostalim kategorijama nešto drugačija situacija. U kategoriji 300SSP Mihailo Šoškić mora da odveze sigurne trke kako ga mlađi Paskota ne bi ugrozio i uzeo titulu.

Šampionat Srbije
Šampionat Srbije – Šoškić na korak od titule u 300SSP Foto: BJBikers

David Božić trenutno vodi u 100STK kategoriji i Goran Stojanović ga još uvek teoretski može bodovno prestići, tako da je i u 100STK svaki bod bitan.

Na korak od titule u 1000 Formula kategoriji je Aleksandar Ivković i ima prednost od 36 bodova u odnosu na drugoplasiranog Varagića.

Moto klasik šampionat će takođe uzeti učešće u predstojećem trkačkom vikendu i gledaoci će moći da uživaju u zvuku starovremenskih mašina.

Ulaz za publiku će biti besplatan te preporučujemo da se za vikend uputite na NAVAK i uživate u poslednjem trkačkom vikendu u našem šampionatu.

Za komentare i diskusiju povodom trka za šampionat Srbije i BMU možete posetiti temu na forumu.

Satnica trkačkog vikenda:


Da li želite da dobijate obaveštenja o novim tekstovima?

Svakog petka ujutro šaljemo email sa listom tekstova koje smo objavili te nedelje, svima koji su se prijavili na BJBikers email bilten. Na taj način možete ostati u toku sa novostima, čak i ako neki tekst propustite u toku nedelje… 


Jovan Ristić
Jovan Ristić
Malo je reći da volim motocikle. Od malih nogu postali su moja ljubav, strast i način življenja. Vremenom sam sve u životu predodredio motociklima i motociklizmu generalno. Treća sam generacija motociklista u mojoj porodici. Moje pisanje je produkt mog iskustva i velike ljubavi i svakodnevnog života sa motociklima.