August 8, 2020
Naslovna Garaža Servis ABS servo kočionog sistema BMW R1200 GS Adventure motocikla

Servis ABS servo kočionog sistema BMW R1200 GS Adventure motocikla

-

Zamena kočione tečnosti

Na početku, malo teorije. Integralni ABS sistem ima četiri hidraulično potpuno odvojena kruga. Tečnost iz jednog se ne meša sa onom iz drugog kruga. Zato je potrebno kočionu tečnost menjati u svakom krugu posebno.

Prvi krug – ABS rezervoar do prednjih kočionih klešta

Prvi krug - ABS rezevoar do prednjih kočionih klešta

Za ovaj posao će biti potreban i jedan “specijalan” alat. Ulje se u ovaj krug uliva kroz čep na rezervoaru prednjeg kruga. Na čepu se ujedno nalazi i crevo za odušku kroz koje višak kočione tečnosti (ako ga bude) može da izađe napolje.

čep na rezervoaru

Na slici je sa V (vorderrad) obeležen čep rezervoara tečnosti za prednje diskove, sa H (hinterrad) čep rezervoara tečnosti za zadnji disk. Crvena strelica predstavlja smer kretanja motocikla, radi orijentacije. Konektori pored čepova su senzori nivoa tečnosti.

Čep izgleda ovako:

čep rezervoara

Dakle, potreban je još jedan ovakav čep, kroz njega izbušiti Fi10 rupu i u taj otvor uglaviti levak. Potom sve zavariti plastikom. Dobije se nesto ovako:

levak

Čep sam odneo plastičaru koji je od komada plastike na strugu izradio sličan komad, ali sa debljim vrhom. Zatim je kroz sve to prosvrdlao rupu, a ja sam kod kuće uradio ostatak. Trošak 400 din.

Dalje, nabavio sam na Aliexpress-u nepovratni ventil na koji sam naglavio providno crevo unutrašnjeg prečnika 5mm. Drugi kraj creva sam uvukao u plastičnu bocu od litra. Na poklopcu boce sam ostavio mesta i za kratko crevo za odušku.

nepovratni ventil

boca sa crevima

Sledeće što vam treba je dva komada daščice dimenzija 25x70x100mm. Još bolje da bude komad od plastike. Kako god, tu daščicu uglavite u kočiona klešta na mesto pločica, tako da klipovi ne mogu napolje.

daščica u kleštima

drugi pogled na klešta

Providno crevo zatim naglavite na sisicu za ispuštanje vazduha iz levih kočionih klešta. Spremite i okasti ključ 8 za odvrtanje i zavrtanje sisice. Sve to, spremno za rad izgleda ovako (na desnim kleštima):

ispuštanje vazduha

Skinite čep pored oznake V. Špricem pokupite svu tečnost koju možete da dohvatite iz rezervoara.

Navite levak na mesto gde se nalazio čep. Pre toga OBAVEZNO sklonite prsten oduške inače će tečnost iz levka završiti ispod motocikla (ne pitajte kako znam).

QIb1KUOT_o.jpg

U levak LAGANO, da ne stvarate mehure, sipajte izvesnu količinu kočione tečnosti. Sačekajte pola minuta da eventualni mehurići vazduha izađu. Dajte kontakt i lagano stisnite ručicu kočnice. Čućete kako se aktivira elektromotor servo uređaja. Drugom rukom odvite sisicu na kočionim kleštima. Primetićete da je tečnost krenula napolje iz klešta. Ako ručicu kočnice stisnete jače, tečnost će brže izlaziti. Pratite jednim okom nivo tečnosti u levku, ne smete dozvoliti da je tu nema. Ako tečnost nije dugo menjana, po boji ćete primetiti kada je kroz crevo počela da izlazi čista kočiona tečnost. Kada to primetite, popustite ručicu kočnice, ali ne toliko da motor prestane da radi. Ključem zategnite sisicu i pustite ručicu kočnice. Takođe, nemojte sipati ni previše tečnosti jer sve što izađe iz klešta u bocu se više ne upotrebljava, ide u otpad.

Dakle, postupak se ne radi na način stisni-odvrni-zavrni-ponovi. Dovoljno je jednom otvoriti sisicu i držati ručicu kočnice do pojave čiste tečnosti ili dok ne smatrate da je sva stara tečnost zamenjena.

Sada dolijte tečnost u levak, i creva prebacite na desna kočiona klešta. Ponovite postupak na isti način. Time ste zamenili tečnost u ovom krugu!

Idemo sad na sledeći.

18,298FanovaLajkuj
1,287PratilacaZaprati
105PratilacaZaprati
119PretplatnikaPretplatite se