NaslovnaMoto GaražaStonerov Ducati GP8 na prodaju, cena sitnica

Stonerov Ducati GP8 na prodaju, cena sitnica

-

Stonerov Ducati GP8 iz 2008. godine sa ponosnim brojem 1 našao se na prodaji i može ga kupiti bilo ko. Dobro, ne baš bilo ko, već neko ko ima posamašnu sumu eura viška.

Kejsi Stonera ne moramo posebno da predstavljamo, ali ako ipak želite nešto više da znate o njemu, možete pročitati ovde. Uglavnom, Stoner je 2007. godine osvojio titulu za Ducati. Do sada je to jedina titula koju Ducati ima. Zatim je došla 2008. godina i Ducati je predstavio GP8 motocikl, sa kojim je Stoner pokušao da odbrani titulu šampiona.

Nažalost, Stoner nije uspeo da odbrani titulu, ali je GP8 ostao upamćen po tome što je to jedini put da je neki Ducati GP motocikl nosio startni broj 1. Uz to, 2008. godine Stoner je pobedio na 6 trka i šampionat završio na drugoj poziciji.

Stonerov Ducati GP8 na prodaju Foto: Ducati Press

Od drugih podataka valja napomenuti i to da je Ducati GP8 isporučivao oko 260 KS iz svog agregata radne zapremine od 800 cm3. Takođe prema nekim proverenim informacijama, ovaj agregat bio je u stanju da se “zavrti” do neverovatnih 22.000 O/min.

Zatim je jedan od Ducati GP8 motocikala završio u vlasništvu jednog privatnog kolekcionara, koji je sada rešio da proda Stonerov GP8 Ducati. Cena uopšte nije mala i iznosi čak 449.000 eura. Za nekog strastvenog kolekcionara, ovo je jedinstvena prilika da dođe u posed ovog jedinstvenog motocikla.

Stonerov GP8 Ducati
Stonerov Ducati GP8 na prodaju Foto: www.motorrad-speer.de

Oglas možete pogledati ovde i zanemarite što u oglau piše da je radna zapremina 998 cm3, jer se 2008. godine vozio sa agregatima radne zapremine od 800 cm3.


Da li želite da dobijate obaveštenja o novim tekstovima?

Svakog petka ujutro šaljemo email sa listom tekstova koje smo objavili te nedelje, svima koji su se prijavili na BJBikers email bilten. Na taj način možete ostati u toku sa novostima, čak i ako neki tekst propustite u toku nedelje… 


Jovan Ristić
Jovan Ristić
Malo je reći da volim motocikle. Od malih nogu postali su moja ljubav, strast i način življenja. Vremenom sam sve u životu predodredio motociklima i motociklizmu generalno. Treća sam generacija motociklista u mojoj porodici. Moje pisanje je produkt mog iskustva i velike ljubavi i svakodnevnog života sa motociklima.