NaslovnaMoto GaražaPredstavljamoSYM ADX 125 - Novo poglavlje skutera A1 kategorije

SYM ADX 125 – Novo poglavlje skutera A1 kategorije

-

Adventure motocikli postaju sve popularnije, a to je očigledno počelo da se prenosi i na kategoriju skutera. SYM je tržištu predstavio novi, na izgled moćni ADX 125 skuter koji izgleda opako i koji ima zavidne karakteristike.

SYM iz godine u godinu želi da se dokaže i pokaže te vredno rade na novim skuterima i motociklima, a poslednji dokaz za to je ADX 125 koji pleni izgledom i performansama.

Vodeno hlađenje na ADX 125 naglašava dugovečnost.

Pogoni ga vodeno hlađeni jednocilindrični agregat radne zapremine od 125 cm3 koji zadovoljava EURO5 standard. Sa svojom snagom od 9,0 kW na 7.500 O/Min i maskimalnim obrtnim momentom od 11,5 Nm na 7.000 O/Min, ADX 125 potpada u A1 vozačku kategoriju i ima respektabilnu snagu.

Iznenađuje što je SYM na ADX 125 ugradio vodeno hlađenje, jer je na dobrom delu skutera i motocikala radne zapremine do 125 cm3 zadržano vazdušno hlađenje. Vodeno hlađenje bi moglo biti znak da SYM ide i na što veću dugovečnost agregata.

SYM ADX 125
Foto: SYM

Mala radna zapremina, EURO5 emisioni standard i direktno ubrizgavanje goriva zasigurno će doprineti i ekonomičnosti u potrošnji goriva. Na dosadašnjim testovima drugih SYM skutera već smo se uverili da su više nego ekonomični, te tako nema sumnje da će i ADX 125 bili mali potrošač. U korist ekonomičnosti, govori i činjenica da poseduje Start & Stop sistem.

Velika autonomija i napredna tehnologija

SYM ADX 125 se oslanja na podesivo ogibljenje, koje uključuje teleskopsku viljušku i jedan zadnji amortizer i na gume dimenzija 120 / 70 – 13 napred i 130 / 70 – 13 pozadi. Za kočenje je zadužen jedan veći disk prečnika 260 mm napred i jedan disk prečnika 230 mm pozadi. ABS se naravno podrazumeva. Gume su u skladu sa namenom ovog skutera, to jest poseduje adventure gume koje su previđene i za silazak sa asfalta.

SYM ADX 125
Foto: SYM

U adventure stilu je i zapremina rezervoara od čak 15 litara, što je za skuter ove radne zapremine više nego dovoljno. Slobodnom procenom cenim da je potrošnja za ADX 125 oko 3 litre na 100 km, te verujem da sa ovom zapreminom rezervoara može da se dobaci između 450 – 500 km autonomije. Kao deo standardne opreme podrazumeva se naravno i centralni štender.

To je to što se tiče ono što se nalazi ispod oklopa. Sami oklopi i dizajn su moderni i agresivni. Napred se nalaze dva agresivna LED fara. Uopšte, cela svetlosna grupa je u LED tehnologiji.

Osim ABS-a, SYM ADX 125 poseduje i kontrolu proklizavanja, kako bi vožnja na  i naročito van asfalta bila sigurnica.

Foto: SYM

Pokretanje skutera se vrši preko „keyless“ sistema 2.0 koji omogućava davanje kontakta i kada je baterija pri slabom naponu. TFT instrument tabla je dijagonale 5“ i kao i svaka današnja instrument tabla poseduje sve potrebne informacije. Novina je automatsko prikazivanje između dnevnog i noćnog režima prikaza ekrana.

Napred se nalaze dva odeljka za odlaganje sitnijih stvari poput mobilnog telefona i dokumenata, a postoji i USB utičnica za napajanje uređaja. Što se odlaganja stvari ispod sedišta tiče, za tu namenu je prilagođen prostor zapremine 22 L.

Cena i dostupnost

Iz firme Euro Sumar, koja je zvanični uvoznik za Suzuki, Moto Morini i SYM motocikle i skutere dobili smo informaciju da se SYM ADX 125 nalazi na stanju i da njegova cena iznosi 4.100 EUR (moguće je kupiti uz učešće u iznosu od 1.230 EUR i kasniju mesečnu ratu od 44 EUR), da poseduje 3 godina garancije na 30.000 km.

Agresivan napad na tržište koji SYM vrši sa ADX 125 modelom biće zanimljiv za posmatranje, naročito u pogledu odgovara konkurencije.

Ukoliko želite da ostavite utisak o SYM ADX 125 skuteru, to možete učiniti u temi na forumu.


Da li želite da dobijate obaveštenja o novim tekstovima?

Svakog petka ujutro šaljemo email sa listom tekstova koje smo objavili te nedelje, svima koji su se prijavili na BJBikers email bilten. Na taj način možete ostati u toku sa novostima, čak i ako neki tekst propustite u toku nedelje… 


Jovan Ristić
Jovan Ristić
Malo je reći da volim motocikle. Od malih nogu postali su moja ljubav, strast i način življenja. Vremenom sam sve u životu predodredio motociklima i motociklizmu generalno. Treća sam generacija motociklista u mojoj porodici. Moje pisanje je produkt mog iskustva i velike ljubavi i svakodnevnog života sa motociklima.