NaslovnaMoto GaražaPredstavljamoSYM skuteri - Rešenje za gradske probleme

SYM skuteri – Rešenje za gradske probleme

-

U prethodnih par nedelja smo obradili nekoliko skutera i motocikala iz SYM ponude, što pojedinačno što putem cenovnika, ali nismo zasebno obrađivali kategoriju i ponudu skutera od 125 cm3. SYM skuteri u kategoriji od 125 cm3 koji iako imaju istu radnu zapreminu, razlikuju se po ostalim karakteristikama i ova kategorija je idealna za vožnju i izbegavanje gradskih gužvi.

Gradske gužve su danas veliki problem koje osim što oduzimaju dosta vremena prilikom odlaska ili vraćanja na posao, takože povećavaju svakodnevne troškove. Vožnja automobila u gradskoj gužvi povećava potrošnju goriva, a konstantna stani – kreni vožnja povećava habanje delova i povećava šanse za kvarove.

Skuteri su postali praktično rešenje za pomenute probleme. Ekonomični su, lako se nose sa gradskim gužvama i servisi su prilično jeftiniji u poređenju sa automobilima. Takođe, cena prilikom kupovine novog skutera su daleko manje u poređenju sa automobilima.

Većini vozača automobila koji nemaju položenu kategoriju za motocikl, upravo to predstavlja problem. Međutim, polaganje za A1 vozačku kategoriju više ne traje toliko dugo, a postoje naznake da bi država Srbija uskoro mogla da uvede da se skuteri do 125 cm3 voze sa B vozačkom kategorijom.

SYM u svojoj ponudi ima čitavu gamu sktuera u kategoriji od 125 cm koji međusobono koriste iste ili slične agregate i koji su prilagođeni za potrebe svih korisnika, bilo da planirate da se bavite dostavom ili vam je potreban skuter za odlazak na posao.

SYM Symphony ST 125

Ono što prvo izdvaja Symphony ST 125 su točkovi većeg prečnika, naročito prednji koji je 16″ i uliva veće samopouzdanje i stabilnost. Pokreće ga jednocilindrični agregat radne zapremine od 124,6 cm3 maksimalne snage od 8,4 kW na 8.500 O/Min. Agregat ispunjava EURO5 emisioni standard i sposoban je da postigne maksimalnu brzinu od deklarisanih 99 km/h.

SYM skuteri – SYM Symphony ST 125

Zapremina rezervoara iznosi 6,8 litara i sa masom 128 kg je agilan za gradsku vožnju.

Cena za SYM Symphony ST 125 iznosi 2.900 EUR.

SYM Symphony Cargo 125

Sličan Symphony ST 125 modelu, Cargo 125 je građen na istoj bazi, ali oba točka dolaze u 16″ prečniku i dimenzijama guma 110/70. EURO5 agrega je radne zapremine 124,6 cm3 i poput Symphony ST 125 modela ima snagu od 8,4 kW na 8.500 O/Min.

SYM Symphony Cargo 125 dolazi sa nešto većim rezervoarom za gorivo zapremine 8 litara koji omogućava još veću autonomiju za vožnju kroz gradsku gužvu i može predstavljati dobar izbor za vozilo brze dostave.

SYM skuteri – SYM Symphony Cargo 125

Za SYM Symphony Cargo 125 je potrebno izdvojiti 2.900 EUR.

SYM Jet 14

SYM Jet 14 predstavlja umereno sportski skuter opremljen modernom tehnologijom u vidu LED svetlosne grupei brzog punjača za pametne telefona. Odlikuje ga i atraktivni izgleg.

Iako ga pokreće jednocilindrač iste radne zapremine kao i Symphony Cargo 125, Jet 14 ipak ima više snage od 9,3 kW na 8.000 O/Min. Rezervoara za gorivo ima zapreminu od 7,5 litara, a sedište se nalazi na 770 mm od tla.

Jet 14 125 je dobar izbor za sve koji žele da izbegnu gradsku gužvu ka poslu, a da pri tome imaju skuter više nego pristojnog i lepog dizajna.

Cena za SYM Jet 125 iznosi 2.900 EUR.

SYM Jet X 125

SYM Jet X 125 je uglavnom samo imenom sličan Jet 125 skuteru, ali je Jet X 125 zapravo pravi sportski i moderni skuter. Jednocilindrični agregat sa vodenim hlađenjem i radnom zapreminom od 124,6 cm3 isporučuje više nego pristojnih 9,3 kW na 8.000 O/Min. Ima sasvim dovoljno snage da dobro startuje na semaforima, ali i dalje ostaje u okvirima A1 vozačke kategorije.

Za kočenje napred i nazad zaduženi su diskovi prečnika 260 mm i 220 mm koji svoj posao obavljaju sasvim dobro.

SYM Jet X se ne izdvaja samo po snažnijem agregatu već i elegantano – sportskom dizajnu i modernom tehnologijom. LED svetlostna grupa, viši vetrobran, LCD instrument tabla, “keyless” sistem i utičnica za brzo punjenje pametnog telefona čine Jet X skuter sa kojim se neće postideti u vožnji kroz gradske gužve, a pogled će privlačiti i parkiran ispred kancelarije ili kafića.

Cena za SYM Jet X iznosi 3.500 EUR.

SYM Jet X 125
SYM skuteri – SYM Jet X 125

SYM daje garanciju 3 godine i 30.000 km na svoje skutere i motocikle.

Kompletnu ponudu SYM skutera i motocikala možete pogledati na www.sym-srbija.rs ili ako želite, možete svratiti u SYM salon koji se nalazi u Beogradu na adresi Vojislava Ilića 145.

Ukoliko posedujete neki od modela pomenutih u ovom tekstu, možete posetiti temu na forumu i ostaviti vaše utiske.


Da li želite da dobijate obaveštenja o novim tekstovima?

Svakog petka ujutro šaljemo email sa listom tekstova koje smo objavili te nedelje, svima koji su se prijavili na BJBikers email bilten. Na taj način možete ostati u toku sa novostima, čak i ako neki tekst propustite u toku nedelje… 


Jovan Ristić
Jovan Ristić
Malo je reći da volim motocikle. Od malih nogu postali su moja ljubav, strast i način življenja. Vremenom sam sve u životu predodredio motociklima i motociklizmu generalno. Treća sam generacija motociklista u mojoj porodici. Moje pisanje je produkt mog iskustva i velike ljubavi i svakodnevnog života sa motociklima.