NaslovnaMoto SportWorldSBKTriumph ove sezone ulazi u supersport šampionat

Triumph ove sezone ulazi u supersport šampionat

-

Ova sezona biće prekretnica u svetskom supersport šampionatu. Prvi put u istoriji ovog šampionata došlo je do tehničkih promena koja omogućavaju učešće motocikala raziličite radne zapremine. Upravo je ta promena pravila podstakla i Triumph koji je objavio da ove sezone ulazi u supersport šampionat

Triumph već par godina unazad snabdeva Moto2 šampionat sa agregatima radne zapremine 765 cm³ i na bazi tog agregata razvili su dalju osnovu koja može da posluži za trkačke motocikle.

Budući da Triumph u svojoj ponudi nema sportski motocikl sa agregatom radne zapremine 765 cm³ odlučeno je da će za potrebe trka u supersport šampionatu koristiti Speed Triple RS model.

Speed Triple RS je u suštini naked motocikl kojeg pokreće trocilindrični redni agregat radne zapremine od 765 cm³ i koji se već nekoliko godina nalazi u paleti Triumph modela.

Tačno je da je Triumph imao i limitiranu verziju Daytona 765 modela, rađenog po uzoru na motocikle iz Moto2 šampionata. Međutiim, taj motocikl ne može da se takmiči u supersport šampionatu jer ne ispunjava uslove za homologaciju.

Triumph je svoje snage udružio sa Dynawolt sponzorom koji je već godinama uključen u razne moto sport šampionate.

Što se vozačkog sastava tiče, Triumph je za sad najavio da će se ove godine takmičiti samo sa jednim vozačem. Potpisali su ugovor sa Hans Sumerom, vozačem iz Finske koji je u poslednje dve sezone pokazao da je izuzetno talentovan. Doduše, prošle sezone je Sumer imao težak prelom noge zbog kojeg je propustio dobar deo sezone. Kraj sezone 2020. godine Sumer je završio odlično i na poslednje četiri trke u toj sezoni čak tri puta je osvajao podijum.

Triumph ove sezone ulazi u supersport šampionat
Triumph ove sezone ulazi u supersport šampionat Foto: Triumph

Posle Ducatija, Triumph je još jedan od novih proizvođača koji će ove sezone uzeti učešće u supersport šampionatu čineći ga tako konkurentnijim i nadamo se zanimljivijim.

Ukoliko želite da budete u toku sa svim informacijama ili da diskutujete na teme moto sporta, možete posetiti našu temu na forumu.


Da li želite da dobijate obaveštenja o novim tekstovima?

Svakog petka ujutro šaljemo email sa listom tekstova koje smo objavili te nedelje, svima koji su se prijavili na BJBikers email bilten. Na taj način možete ostati u toku sa novostima, čak i ako neki tekst propustite u toku nedelje… 


Jovan Ristić
Jovan Ristić
Malo je reći da volim motocikle. Od malih nogu postali su moja ljubav, strast i način življenja. Vremenom sam sve u životu predodredio motociklima i motociklizmu generalno. Treća sam generacija motociklista u mojoj porodici. Moje pisanje je produkt mog iskustva i velike ljubavi i svakodnevnog života sa motociklima.