May 10, 2021
NaslovnaMoto SportMotoGPTrka koja je promenila sve: MotoGP Malezija 2015

Trka koja je promenila sve: MotoGP Malezija 2015

-

Valentino Rosi je skoro dve decenije bio neprikosnoven kako po broju pobeda i dobijenih duela, tako i po njegovim psihološkim igrama koje je vodio sa svojim protivnicima. Onda je došla 2015. godina i trka koja je promenila sve. Mark Markez i Valentino Rosi sukobili su se na stazi i od tada je ceo MotoGP šampionat krenuo drugačijim tokom.

Ta, 2015. godina bila je godina kada je Valentino Rosi imao priliku da ponovo postane MotoGP šampion i da odnese svoju desetu titulu. Kako je sezona odmicala, tako je postalo jasno da će titula otići u Yamahu. Samo je bilo pitanje da li će za šampiona biti proglašen Valentino Rosi ili njegov timski kolega Horhe Lorenco.

Rosi je od samog početka 2015. godine nizao odlične rezultate. Sezonu je otvorio pobedom u Kataru, a zatim je odmah u Teksasu na stazi COTA osvojio treće mesto. Nakon trke u Teksasu došao je prvi veći okršaj sa Mark Markezom.

Čuvena trka u Argentini i odličan Rosijev ritam doveli su ga pred kraj trke u duel sa Markezom. Prilikom jednog od preticanja, Markez i Rosi imali su kontakt i Markez je tom prilikom pao. Taj duel još nije narušio odnos između Markeza i Rosija.

Zatim je usledio niz podijuma i odličnih rezultata sa Rosijem. Za novu pobedu Rosi je morao da čeka sve do trke na njegovom omiljenom Asenu. Odlična trka za gledaoce koji su imali prilike da uživaju u preticanjima sve do poslednje šikane. Akteri duela ponovo su bili Rosi i Markez.

Oba vozača želela su pobedu i obojica su se borili za isto parče asfalta. U poslednjoj šikani došlo je do kontaka, Rosi je ispravio motocikl prošavši kroz šljunak, a zatim kroz ciljnu liniju i to ispred Markeza. Pobeda je pripala Rosiju, ali je odnos između Markeza i Rosija počeo da se narušava i osetila se tenzija između ova dva sjajna vozača i šampiona.

Trka koja je promenila sve
Rosi i Markez na Assenu 2015. godine Foto: Honda Racing Corporation Trka koja je promenila sve

Manje – više je sve bilo u redu do trke u Australiji. U međuvremenu je Rosi zabeležio i pobedu na kišnom Silverstonu. Uprkos dobrim rezultatima, Rosi nije imao veliku prednost u odnosu na Lorenca.

Trka u Australiji smatra se prekretnicom u sezoni, najviše iz razloga jer je tenzija bila prevelika i čekala se greška Rosija ili Lorenca. Ukoliko se sećate, trka u Australiji 2015. godine bila je prava ludnica. Markez, Lorenco, Janone i Rosi.

Pobedu je odneo Markez, Lorenco je završio na drugom mestu, Janone na trećem, a Rosi je završio trku van podijuma.

Nakon trke u Australiji odmah se vozila trka u Maleziji. Na pres konferenciji usledilo je nešto što je očigledno uticalo na samu trku. Rosi je optužio Markeza da je pomogao Lorencu tokom trke u Australiji. Rosi je imao teoriju da je Markez namerno usporavao ostale kako bi dao Lorencu prednosti, a zatim kad se uverio da ostali neće stići Lorenca ubrzao je ritam, stigao i pobedio Lorenca.

Lorenco i Markez su demontovali tu izjavu. Markeza je očigledno pogodila izjava i probudila bes u njemu, dok je Rosi nastupio sa dozom frustracije. Do tada prilično dobri odnosi između Markeza i Rosija raspršili su se poput razbijenog stakla.

Trka u Maleziji započela je munjevitim ritmom Pedrose, Lorenca, Rosija i Markeza. Sa tim što Markez nije imao ritam poput Pedrose, Lorenca i Rosija.

Pedrosa i Lorenco su malo odmakli, a Rosi i Markez bukvalno su započeli borbu 1:1 koja je dovela do kontroverzne situacije koja uopšte nije bila lepa i primerena MotoGP šampionatu. Nekoliko bliskih razmena pozicija, dueli i kontakti između Rosija i Markeza kulminirali su time da je Rosi na 13. krugova pre kraja trke otišao šire prilikom preticanja Markeza izguravši ga malo sa idealne putanje.

Osim guranja, došlo je do potencijalnog kontakta, odnosno, čini se da je Rosi nogom odgurnuo Markeza usled čega je Markez pao. Rosi se branio time da mu je noga sklizla sa nogostupa, a Markez da je postojala namera da ga Rosi gurne nogom. Nevolja je u tome što se na snimcima ne vidi jasno kontakt, kao i to šta se tačno dogodilo. To je bio duel koji je bukvalno podelio navijače koji prate MotoGP šampionat. Više nije bilo bitno ni ko je pobedio na trci, bio je bitan samo duel između Rosija i Markeza.

Na trci je inače pobedio Pedrosa, ispred Lorenca, dok je Rosi završio na trećem mestu. Usledila je napeta situacija i čekalo se na odluku sudija i na to da li će Rosi dobiti kaznu.

Kazna je na kraju izrečena: Valentino Rosi startovaće trku u Valensiji sa poslednje pozicije. U tom trenutku, nakon trke u Maleziji, Rosi je pred poslednju trku u Valensiji imao svega 7 bodova prednosti u odnosu na Lorenca.

Dakle, ako bi Lorenco pobedio, Rosi bi morao da završi na drugom mestu da bi obezbedio titulu. Sa obzirom da je Valensija staza koja odlično leži Lorencu, a Rosi je startovao sa poslednje pozicije, bilo je očigledno da će Rosi morati da se oprosti od titule, što se i dogodilo.

Rosi je izgubio titulu te 2015. godine. Ispostaviće se da je od tada, pa do danas to bio poslednji put da je Rosi imao tako veliku šansu da osvoji novu titulu. Osim što je Rosi izgubio priliku za titulu, odnos između Markeza i Rosija gotovo da više nije postojao. Na mesto zdravog rivalstva i prijateljstva uselila se mržnja.

Rosi i Markez su do 2015. godine imali i ugovor o zajedničkoj zaradnji. VR46 kompanija distribuirala je i prodava majice i ostalu robu sa Markezovim brojem, a neretko su njih dvojica trenirali zajedno na Rosijevom ranču.

Rosi i Markez na Rosijevom ranču Foto: i.blogs.es Trka koja je promenila sve

Ta 2015. godina dovela je do sudara dva velika šampiona i dva velika ega. Markez je išao uzlaznom putanju, a prema svemu sudeći Rosi je bio u piku svoje karijere. Jedina dobra stvar u tom sudaru dva velika šampiona je to što smo zaista imali prilike da vidimo odlične trke i preticanja od kojih je zastajao dah.

Nažalost, trka u Maleziji 2015. godine promenila je sve i bacila ljagu na do tada sjajnu sezonu i celokupno rivalstvo između Markeza i Rosija.

Da li želite da dobijate obaveštenja o novim tekstovima?

Svakog petka ujutro šaljemo email sa listom tekstova koje smo objavili te nedelje, svima koji su se prijavili na BJBikers email bilten. Na taj način možete ostati u toku sa novostima, čak i ako neki tekst propustite u toku nedelje… 


Jovan Ristić
Jovan Ristić
Malo je reći da volim motocikle. Od malih nogu postali su moja ljubav, strast i način življenja. Vremenom sam sve u životu predodredio motociklima i motociklizmu generalno. Treća sam generacija motociklista u mojoj porodici. Moje pisanje je produkt mog iskustva i velike ljubavi i svakodnevnog života sa motociklima.
19,267FanovaLajkuj
1,287PratilacaZaprati
119PratilacaZaprati
119PretplatnikaPretplatite se