NaslovnaMoto GaražaPredstavljamoVoge SR1 ADV - Novi adventure skuter stupio na scenu!

Voge SR1 ADV – Novi adventure skuter stupio na scenu!

-

Voge se kao proizvođač motocikala i skutera sve više trudi i etablira u svetu dvotočkaša. Najnoviji zanimljiv dvotočkaš je i SR1 ADV sa kojim Voge ulazi u svet adventure skutera, gde ga čeka ozbiljna konkurencija.

Za 2024. godinu Voge je pripremio nekoliko zanimljivih modela poput SR1 ADV o kojem ćemo danas pisati, koji osim pristupačne cene ima i zanimljive performanse, naročito ako se uzme u obzir da ulazi u A1 vozačku kategoriju.

Pošto se Voge uputio u svet skutera sa SR1 modelom, na osnovu tog iskustva sledeća stavka im je bio i napredniji SR1 Adv.

Druga generacija agregata, Bosh ubrizgavanje goriva

Voge je u SR1 ADV ugradio drugu generaciju jednocilindričnog, vodeno hlađenog agregata radne zapremine od 124,9 cm3 sa dve bregaste osovine i četiri ventila. Dakle, Voge nije želeo da rizikuje i da ide sa vazdušno hlađenim agregatom koji su karakteristični za agregate do 125 cm3.

Snaga od 11,4 KS (8,5 kW) na 8.500 O/Min i obrtni moment od 11 Nm na 6.500 O/Min nisu zanemarljivi i doteruju SR1 ADV do deklarisanih 95 km/h. Voge je mislio i na ekonomičnost u gradskoj vožnji te su ugradili Start & Stop sistem koji pomaže da se smanji emisija štetnih gasova (agregat zadovoljava EURO5 emisioni standard) i potrošnja koja iznosi 2,4 litre na 100 km i sa zapreminom rezervoara od 9 litara omogućava dugu vožnju.

Voge SR1 ADV
Foto: Voge

Kratak i stabilan

Za provlačenje kroz gradske gužve potrebno je da skuter bude što upravljiviji i reaktivniji. SR1 ADV ima međuosovinsko rastojanje od svega 1.330 mm i ako se uz to doda masa sa svim tečnostima od 135 kg, uz visinu od tla od 160 mm pretpostavka je da je težište mase nisko i da će manevrisanje biti lako.

Voge je na SR1 ADV ugradio diskove na oba točka. Napred i nazad su diskovi prečnika 265 mm, sa dvoklipnim kočionim čeljustima na prednjem točku. Prečnik prednjeg točka iznosi 14″ i nosi gumu dimenzije 110/80-14 dok je zadnja guma prečnika 13″ sa gumom u dimenziji 130/70-13.

Voge SR1 ADV
Foto: Voge

Sedište je široko i dugačko tako da bi i suvozač mogao sasvim komotno da se smesti. Ispod sedišta se nalazi prostor za prtljlag zapremine 29 litara, a od praktičnih stvarčica poseduje USB utičnicu za napajanje uređaja. Centralni štender takođe dolazi uz SR1 ADV kao deo standardne opreme.

Prilično bogat elektronski paket i praktični dodaci

Osim ABS-a, pomalo iznenađujuće Voge SR1 ADV poseduje i kontrolu proklizavanja koja po potrebi može da se isključi. Osim toga postoji niz praktičnih dodataka poput ESS upozorenje vozača pri naglom kočenju, kako biste bili uočljiviji u saobraćaju.

Pokretanje i startovanje vožnje obavlja se preko “keyless” sistema. LCD instrument tabla je kolorizovana i nudi sve informacije bitne za svakodnevnu vožnju.

Foto: Voge

Italijanski dizajn

Prvo što upada u oči svakako je atraktivan i agresivan dizajn za koji je zadužen Masimo Zanbioni. LED svetla i pokazivači pravca uklopljeni su u jednu celinu i ništa ne štrči, čineći SR1 ADV kompaktnim, jednostavnim i elegantnim.

Za kraj, ostaje cena, koja nije prevelika s obzirom na specifikaciju i to šta dolazi u paketu opreme. Za Voge SR1 ADV potrebno je izdvojiti 3.200 EUR, a garancija važi 2 godine.

Ukoliko ste zainteresovani za Voge SR1 ADV možete ga pogledati u CTC – Unit salonu u Beogradu na adresi Svetolika Nikačevića 1 ili možete posetiti njihovu web stranicu na sledećem linku.

Ukoliko želite da ostavite utiske ili komentare, možete posetiti temu na forumu.


Da li želite da dobijate obaveštenja o novim tekstovima?

Svakog petka ujutro šaljemo email sa listom tekstova koje smo objavili te nedelje, svima koji su se prijavili na BJBikers email bilten. Na taj način možete ostati u toku sa novostima, čak i ako neki tekst propustite u toku nedelje… 


Jovan Ristić
Jovan Ristić
Malo je reći da volim motocikle. Od malih nogu postali su moja ljubav, strast i način življenja. Vremenom sam sve u životu predodredio motociklima i motociklizmu generalno. Treća sam generacija motociklista u mojoj porodici. Moje pisanje je produkt mog iskustva i velike ljubavi i svakodnevnog života sa motociklima.