December 6, 2022
NaslovnaMoto GaražaWDW: Banjaja pobedio na trci šampiona

WDW: Banjaja pobedio na trci šampiona

-

World Ducati Week je događaj koji organizuje Ducati i koji okuplja veliiki broj ljubitelja čuvenog italijanskog proizvođača. WDW se već godinama organizuje na stazi Mizano u Italiji i na taj događaj su pozvani uglavnom svi fabrički vozači Ducatija iz raznih šampionata širom sveta. Kulminacija WDW-a je takozvana trka šampionata na kojoj pomenuti Ducati vozači učestvuju. Ove godine je Banjaja bio taj koji je pobedio na trci šampiona.

Svi vlasnici i ljubiteljji Ducatija mogli su dođi i posetiti WDW. Par godina odsustva posetilaca na svim manifestacijama zbog COVID 19 virusa očigledno su učinili sve željnim događaja te je ove godine bilo puno vozača na crvenim motociklima.

Jedna od lepih stvar WDW-a je i paradni krug učesnika. Prizor od nekoliko stotina Ducati motocikala je bio nešto lepo za videti. Ducati nije izneo tačan podatak koliko je motocikala bilo na stazi, ali to nije ni bitno jer je prizor bio zadivljujuć.

Foto: Ducati

Izloženi svi trkački motocikli

Osim paradnog kruga za učesnike i trke šampiona, na WDW su se mogli videti svi motocikli, a najzanimiljiviji od izloženih su bili motocikli sa kojim se Ducati takmiči u MotoGP, WSBK i drugim šampionatima.

Foto: Ducati

Banjaja pobedio na trci šampiona

Na takozvanoj trci šampiona učestvovao je 21 vozač iz MotoGP, WSBK i drugih šampionata. Većina vozača se takmičila na Ducati V4 motociklima, dok je par vozača učestvovalo na Panigale V2 modelima, jer na tim modelim učestvuju u šampionatima u kojim se takmiče.

Pol poziciju za trku je osvojio Banjaja, a upravo je on dominirao od početka do kraja trke. Prve tri pozicije su zazueli MotoGP vozači, jer je na drugoj poziciji završio Marini, a na trećoj Bezeki.

Banjaja pobedio na trci šampiona
Banjaja pobedio na trci šampiona Foto: Ducati

Ovogodišnji WDW događaj nije se završio bez nekih od legendarnih vozača. Jedan od tih legendi bio je Karl Fogarti, čovek koji dominirao u WSBK šampionatu na Ducatiju devedesetih godina.

Karl Fogarti posetio WDW Foto: Ducati

Jedan od događaja koji nije zabeležen fotografijama su momenti kada su David Tardoci i Luiđi Dal Inja bili provozani na Ducatijevom motociklu spremljenom za vožnju suvozača. Prema njihovim reakcijama po silasku sa motocikla, reklo bi se da je vožnja bila brza.

Lepo je videti da su se stvari vratile u normalu i da je na WDW došao veliki broj posetilaca, što je jedan od znakova da smo zasigurno izašli iz onog mračnog COVID 19 perioda. Vidi se da je Ducati dao sve od sebe da ovaj događaj ostane lepa uspomena za sve koji su ga posetili.

Foto: Ducati

Da li želite da dobijate obaveštenja o novim tekstovima?

Svakog petka ujutro šaljemo email sa listom tekstova koje smo objavili te nedelje, svima koji su se prijavili na BJBikers email bilten. Na taj način možete ostati u toku sa novostima, čak i ako neki tekst propustite u toku nedelje… 


Jovan Ristić
Jovan Ristić
Malo je reći da volim motocikle. Od malih nogu postali su moja ljubav, strast i način življenja. Vremenom sam sve u životu predodredio motociklima i motociklizmu generalno. Treća sam generacija motociklista u mojoj porodici. Moje pisanje je produkt mog iskustva i velike ljubavi i svakodnevnog života sa motociklima.