June 2, 2023
NaslovnaMoto SportWSBK Imola 2019, Rea uzvratio udarac

WSBK Imola 2019, Rea uzvratio udarac

-

Mislili smo da će na Asenu Rea uspeti da pobedi Bautistu, ali je ipak Imola bila ta na kojoj je prekinuta dominacija Bautiste u WSBK šampionatu.

Bautista do ove trke nikada nije vozio na Imoli, te je Ducati održao test početkom prethodne nedelje da bi se Bautista malo upoznao sa stazom. Pored dodatnog testa, Bautista ipak nije uspeo da se odupre Rei koji je odvezao odličan vikend.

Judžin Laverti nije nastupao na trkama zbog povrede leve ruke koju je zadobio prilikom pada u toku treninga. Njega je menjao Tomi Brajdvel koji je uspeo da završi prvu trku u bodovima.

Leon Kamier je još jedan vozač koji nije učestvovao na trkačkom vikendu. Kamier je doživeo pad u subotu tokom kvalifikacija. Na sreću, Kamier nema preloma, ali je zadobio povredu ligamenta ramena.

Prva trka nije bila preterano zanimljiva, bar što se tiče borbe za prvu i drugu poziciju. Sa pol pozicije startovao je Rea ispred Dejvisa i Bautiste. Posle starta poredak se nije promenio, ali je nažalost Dejvis već u drugom krugu imao tehnički problem zbog kojeg je morao da se povuče sa trke i drugu poziciju prepusti Bautisti.

WSBK Imola, Rea

Rea i Bautista ostali su na pozicijama 1 i 2 do kraja trke. Rea je uspeo da dođe do prve pobede u sezoni, dok je Bautista bio zadovoljan sa drugom pozicijom.

Velika borba vodila se za treću poziciju. Van der Mark i Toprak Razgatilioglu vodili su ljutu bitku sve do samog kraja trke. Na kraju je Toprak uspeo da odbrani treću poziciju. Leon Haslam se takođe borio za mesto na podijumu, ali su ga na kraju greške koštale podijuma te je morao da se zadovolji petom pozicijom.

WSBK imola Toprak

Treba spomenuti i Sajksa koji je držao solidnu treću poziciju sve do nekih deset krugova pre kraja trke kada je morao da odustane zbog tehničkog problema na BMW S1000R-u.

Na sprint trci Dejvis je odlično startovao i uspeo je da na kratko povede trku. Posle greške na kočenju Dejvisa su obišli Rea i Bautista. Bautista nije uspevao da isprati Rein ritam i počeo je da polako da popušta. Sa druge strane, raspoloženi Dejvis uspeo je da uhvati ritam i obiđe Bautistu.

WSBK Imola Rea

Dejvis se zatim dao u potertu za Reom, ali je već bilo kasno te je Rea upisao još jednu pobedu za sebe i Kawasaki.

Druga trka je otkazana zbog loših vremenskih uslova. Bautista je sa Imole otišao sa minimumom izgubljenih bodova i sada vodi sa 43 boda prednosti.

WSBK Imola Ducati

Supersport trku pretila je da pokvari kiša koja je sa vremena na vreme ispadala tokom cele trke. Kluzel, Krumenaher i Karikasulo dobro su započeli trku. Kluzel je posle nekoliko krugova provedenih na vodećoj poziciji napravio grešku pri čemu su ga pretekli Krumenaher i Karikasulo.

Vodeću grupu počeli su da sustižu Mahias na Kawasakiju i Gradinger na još jednoj Yamahi R6, dok je iza njih vozio De Rosa na MV Agusti.

WSS Imola

Kluzel je sedam krugova pre kraja na izlazu iz poslednje krivine imao mali problem na Yamahi pri čemu je naglo usporio, a u njegov zadnji kraj udario je Mahias koji je pri tom kontaktu pao. Na Mahiasov motocikl naleteo je Gredinger koji je takođe pao.

Kluzel je od siline udarca izašao sa staze na šljunak, ali nije pao i uspeo je da se vrati u trku. De Rosa je iskoristio splet okolnosti i popeo se na treću poziciju.

U poslednjih nekoliko krugova započela je borba izmeđe Karikasula i Krumenahera. Karikasulo je preuzeo vodeću poziciju, ali je u poslednjem krugu napravio grešku koju je Krumenaher iskoristio i došao do još jedne pobede.

WSS

Karikasulo sada vodi u šampionatu sa 22 boda prednosti ispred timskog kolege Karikasula.

Supersport 300 trka nije vožena zbog nevremena koje je zahvatilo stazu.

Sledeći trkački vikend očekuje nas na stazi Herez od 7. – 9. juna.

Za diskusiju o trkačkom vikendu možete svratiti do naše teme na forumu.

Rezultati prve superbajk trke:

Rezultati prve superbajk trke WSBK Imola

Rezultati sprint trke:

Rezultati sprint trke WSBK Imola

Rezultati supersport trke:

Rezultati supersport trke
Bjbikers magazin
Jovan Ristić
Jovan Ristić
Malo je reći da volim motocikle. Od malih nogu postali su moja ljubav, strast i način življenja. Vremenom sam sve u životu predodredio motociklima i motociklizmu generalno. Treća sam generacija motociklista u mojoj porodici. Moje pisanje je produkt mog iskustva i velike ljubavi i svakodnevnog života sa motociklima.