NaslovnaMoto SportWorldSBKWSBK kalendar za 2024. godinu

WSBK kalendar za 2024. godinu

-

Prošla WSBK sezona završila se dominacijom Bautiste i Ducatija. Međutim, za ovu godinu su stvari promešane. Toprak prešao u BMW, Rea na Kawasaki, Bulega došao u fabričku Ducati ekipu u WSBK, a vratio nam se i Janone! Zato, krećemo ovu godinu od početka, prvo vam predstavljamo WSBK kalendara za 2024. godinu.

Ove godine na meniju su 12 rundi WSBK šampionata, odnosno 36 trka (24 trka normalne dužine i 12 sprint trka). Ono što se jedva čeka je da vidimo Topraka na BMW-u, Reu na Yamahi, Basanija na Kawasakiju, Janonea na Ducatiju kako se trkaju jedni protiv drugih.

Do otvaranja sezone nećemo morati dugo da čekamo, jer se prva trka vozi već poslednjeg vikenda februara u Australiji, na stazi Filip Ajlend. Završnica sezone odigraće se u Španiji, na stazi Herez.

Dve staze su nove u kalendaru i WSBK šampionatu: Mađarska će na stazi Balaton Park ugostiti WSBK šampionat krajem avgusta, a u kalendar ulazi i staza Kremona u Italiiji.

WSBK kalendar za 2024. godinu izgleda ovako:

Datum:Staza:Država:Događaj:
23. – 25. februarFilip AjlendAustralija1. trkački vikend
22. – 24. martKatalunjaŠpanija2. trkački vikend
19. – 21. aprilAsenHolandija3. trkački vikend
14. – 16. junMizanoItalija4. trkački vikend
12. – 14. julDoningtonEngleska5. trkački vikend
19. – 24. julMostČeška6. trkački vikend
9. – 11. avgustPortimaoPortugal7. trkački vikend
23. – 25. avgustBalaton ParkMađarska8. trkački vikend
06. – 08. septembarManji KurFrancuska9. trkački vikend
20. – 22. septembarKremonaItalija10. trkački vikend
27. – 29. septembarAragon Španija11. trkački vikend
11. – 13. oktobarHerezŠpanija12. trkački vikend

Kalendar je zanimljiv, jedina zamerka je što je tokom prvog dela sezona prevelik razmak između trkačkih vikenda, te ćemo između nekih trka imati pauzu od mesec dana.

Očekujte da će ova sezona biti zanimljiva i da će verovatno Bautista imati težak zadatak da odbrani šampionsku titulu.

Ukoliko želite da budete u toku sa vestima i informacijama, kao i da ćaskate o WSBK trkama, to možete učiniti u temi na forumu.


Da li želite da dobijate obaveštenja o novim tekstovima?

Svakog petka ujutro šaljemo email sa listom tekstova koje smo objavili te nedelje, svima koji su se prijavili na BJBikers email bilten. Na taj način možete ostati u toku sa novostima, čak i ako neki tekst propustite u toku nedelje… 


Jovan Ristić
Jovan Ristić
Malo je reći da volim motocikle. Od malih nogu postali su moja ljubav, strast i način življenja. Vremenom sam sve u životu predodredio motociklima i motociklizmu generalno. Treća sam generacija motociklista u mojoj porodici. Moje pisanje je produkt mog iskustva i velike ljubavi i svakodnevnog života sa motociklima.