NaslovnaMoto SportWorldSBKWSBK San Huan Vilikum - Prva šansa da Toprak dođe do titule

WSBK San Huan Vilikum – Prva šansa da Toprak dođe do titule

-

WSBK šampionat ovog vikenda nastupa na stazi San Huan Vilikum u Argentini. Sve oči će ponovo biti uprte u Topraka i Reju, jer je ovo ujedno prva šansa da Toprak osvoji titulu. Budući da je ovo pretposlednji trkački vikend u sezoni, Rej mora da da sve od sebe kako bi se bodovno približio Topraku. Zanimljiva činjenica je i to da su Rej i Toprak dva vozača sa najviše podijuma na ovoj stazi. Dakle, očekujte još jedan borben trkački vikend.

Staza San Huan Vilikum u WSBK šampionatu prvi put je debitovala 2018. godine. Sastavljena od čak 17 krivina (7 desnih i 10 levih), San Huan Vilikum predstavlja izazov za vozače, ali i timove. Tokom trkačkog vikenda 2019. godine bilo je dosta pritužbi i na sam asfalt, ali se nadamo da su organizatori sanirali taj problem. Mesto San Huan nalazi se u blizini Anda, pa su i promene vremena česta pojava.

Kako izgleda staza sa kamere na motociklu, možete pogledati na sledećem snimku:

Rej i Toprak najuspešniji vozači na San Huan Vilikum stazi

Dva vozača koja se bore za titulu su ujedno i dva najuspešnija vozača na ovoj stazi. Toprak Razgatliogu je na ovoj stazi došao do svog drugog podijuma u karijeri. Rej na ovoj stazi ima četiri pobede i jedan podijum, dok je Toprakov rezime sa San Huana četiri podijuma.

Sasvim slučajno se pogodilo da je u subotu Toprakov rođendan. Ukoliko Rej pobedi na prvoj trci to automatski znači da se borba za titulu prenosi na poslednju trku u sezoni.

Da bi Toprak osvojio titulu potrebno je da iz Argentine ode sa 62 ili više boda prednosti. U slučaju da na kraju sezone Rej i Toprak budu izjednačeni sa bodovima, titula će otići u ruke Topraka zbog većeg broja pobeda na punim trkama.

WSBK San Huan Vilikum
Foto: Yamaha Racing

Skot Reding je na Portimao znatno smanjio zaostatak za Rejom i Toprakom. Njegov zaostatak sada iznosi 54 boda. Ukoliko dođe do grešaka Topraka i Reja, Reding će rado prihvatiti dodatne bodove.

Agerter na korak od titule

Dominik Agerter bi lako mogao da iz Argentine ode sa trofejom supersport šampionata. U igri je trenutno još 100 bodova, a Agerter ima prednost od 54 boda u odnosu na Odendala. Ukoliko već na prvoj trci Agerter skupi 75 boda prednosti, postaće WSS šampion. Takođe, ako trkački vikend završi sa 50 ili više boda prednosti, takođe postaje supersport šampion.

Agerter na korak od titule Foto: Yamaha Racing

Agerter i Odendal prvi put nastupaju na ovoj stazi, tako da oba vozača imaju podjednako težak zadatak da se naviknu na novu stazu i da se fokusiraju na borbu za titulu.

Obratite pažnju na satnicu trke

Budući da se trka vozi u Argentini, to znači da će i satnica trka biti nešto drugačija u odnosu na ono što smo navikli. Eurosport 2 će puštati snimak prve superbajk trke i prve supersport trke. Snimke trka možete gledati u subotu od 21.20 časova kada se pušta snimak prve WSBK trke.

Od 21.50 časova biće snimak prve WSS trke, a odmah nakon toga od 22.10 ponovo ide snimak prve WSBK trke.

U nedelju je situacija nešto bolja povodom direktnog prenosa trke. Od 18.30 časova na Eurosport 2 kanalu ide prenos druge WSS trke, a od 19.30 snimak WSBK superpol trke. Nakon završetka superpol trke, od 19.50 ide direktan prenos druge WSBK trke.

Ove sezone nas WSBK nije nijednom razočarao, pa tako predlažemo da ne propustite ni ovaj trkački vikend.

Ukoliko želite, možete da se pridružite i temi na forumu posvećene WSBK trkačkom vikendu na stazi San Huan Vilikum.

Raspored i satnica trkačkog vikenda:

Petak:

15:30 – 16:15 WorldSBK – FP1
16:25 – 17:10 WorldSSP – FP1
20:00 – 20:45 WorldSBK – FP2
21:00 – 21:45 WorldSSP – FP2

Subota:

15:00 – 15:30 WorldSBK – FP3
16:25 – 16:45 WorldSSP – Superpole
17:10 – 17:25 WorldSBK – Superpole
18:30 – WorldSSP – Race
20:00 WorldSBK – Race 1

Nedelja:

15:00 – 15:1 5WorldSBK – WUP
15:25 – 15:40 WorldSSP – WUP
17:00 WorldSBK – Superpole Race
18:30 WorldSSP – Race 2
20:00 WorldSBK – Race 2

Da li želite da dobijate obaveštenja o novim tekstovima?

Svakog petka ujutro šaljemo email sa listom tekstova koje smo objavili te nedelje, svima koji su se prijavili na BJBikers email bilten. Na taj način možete ostati u toku sa novostima, čak i ako neki tekst propustite u toku nedelje… 


Jovan Ristić
Jovan Ristić
Malo je reći da volim motocikle. Od malih nogu postali su moja ljubav, strast i način življenja. Vremenom sam sve u životu predodredio motociklima i motociklizmu generalno. Treća sam generacija motociklista u mojoj porodici. Moje pisanje je produkt mog iskustva i velike ljubavi i svakodnevnog života sa motociklima.