NaslovnaMoto GaražaUpoznajte JT Sprockets - Najveći proizvođač lančanika

Upoznajte JT Sprockets – Najveći proizvođač lančanika

-

Potrošni delovi su predstavljaju sastavni deo redovnog održavanja i nešto što moramo često da kupujemo. U skladu sa tim, bitno je poznavati firme čije proizvode kupujemo. Danas ćemo vas upoznati sa JT Sprockets, svetski poznatom firmom koja se bavi proizvodnjom lančanika.

Pored guma, lanac i lančanici su najčešći zamenski delovi na motociklima. Zato je bitno odabrati kvalitetne lančanike koji će trajati što je duže moguće, a veliki plus je ako su lančanici napravljeni tako da ne smanjuju performanse motocikla. Pod smanjenjem performansi, mislim na to da lančanik ne sme da bude naročito težak, jer se određeni deo snage agregata upravo gubi preko lanca i lančanika, odnosno na njihovo gonjenje.

JT Sprocket je firma koja je specijalizovana za proizvodnju delova za motocikle, a u prvom redu upravno na lančanike, lance i kočione diskove za kros motocikle.

Ono što je malo poznato u vezi firme JT Sprockets je to da proizvode i prodaju više lančanika nego svi ostali proizvođači lančanika.

Foto: www.jtsprockets.com

Što se same proizvodnje tiče i prema navodima proizvođača, JT lančanici izradjuju se isključivo od najkvalitetnijih sirovina. Koristi se aluminijumska legura 7075-T6 iz avio industrije, kako bi se proizveli lagani trkački lančanici. Zatim SCM420 hromirana legura čelika, za prednje lančanike. JT je jedini proizvodjač lančanika koji koristi ultra izdržljiv čelik visoke čvrstoće C49 za zadnje lančanike.

Fabrika JT je kompletno opremljena izuzetno preciznim mašinama, uključujući i najnovije CNC mašine kompjuterskog dizajna i opreme za rezanje metala sa kompjuterskom kontrolom. Uspešnost visokokvalitetnog lančanika leži upravo u visokoj preciznosti prilikom izrade i u kvalitetnim materijalima. Preciznom mašinskom obradom, obezbedjuje se maksimalna trajnost i performanse. Prilikom proizvodnje, svaki lančanik prolazi kroz 25 proizvodnih faza i 10 individualnih kontrola kvaliteta, pre nego što se upakuju i napuste fabriku.

Foto: www.jtsprockets.com

JT distributivni centri izuzetno velikog kapaciteta nalaze se u Londonu i Atlanti, koji su u svakom momentu u mogućnosti da isporuče robu. Sa medjunarodnom mrežom vodećih distributera u preko 70 zemalja, JT Sprockets nudi vrhunski kvalitet proizvoda i usluga. JT dizajnira i proizvodi preko 18 miliona lančanika godišnje, za sve marke i modele motocikala i ATV vozila. Trenutni asortiman broji preko 2.500 vrsta lančanika od čelika ili aluminijumske legure.

Foto: www.jtsprockets.com

Jedini ovlašćeni uvoznik JT lančanika za Srbiju je firma Moto Bike iz Kaća, koja u svojoj ponudi ima veliki broj lančanika za razne motocikle. Njihovu ponudu JT lančanika možete pronaći na web shop-u, a moguća je i pretraga prema modelu motocikla. Pretragu prema modelu motocikla možete pogledati ovde.

Moto Bike u Kaću otvorio novi izložbeno – prodajni salon


Da li želite da dobijate obaveštenja o novim tekstovima?

Svakog petka ujutro šaljemo email sa listom tekstova koje smo objavili te nedelje, svima koji su se prijavili na BJBikers email bilten. Na taj način možete ostati u toku sa novostima, čak i ako neki tekst propustite u toku nedelje… 


Jovan Ristić
Jovan Ristić
Malo je reći da volim motocikle. Od malih nogu postali su moja ljubav, strast i način življenja. Vremenom sam sve u životu predodredio motociklima i motociklizmu generalno. Treća sam generacija motociklista u mojoj porodici. Moje pisanje je produkt mog iskustva i velike ljubavi i svakodnevnog života sa motociklima.