NaslovnaMoto GaražaPress ReleaseAriete – sinonim za kvalitet

Ariete – sinonim za kvalitet

-

Firma Ariete postoji već više od 70 godina i bavi se proizvodnjom raznih delova za motocikle, a nadaleko su poznati po zaštitnim naočarima za moto-kros vozače. Kako bismo vas bolje upoznali sa Ariete brendom i njihovim proizvodima, ukratko ćemo vas upoznati za istorijom ovog proizvođača, a posle toga ćemo opisati nekoliko proizvoda koje često koristimo za naše motocikle.

Ariete je porodična firma koja je osnovao Sandro Mentasti još daleke 1947. godine. Od samog početka bavili su se proizvodnjom rezervnih delova za motocikle. Firma je osnovana u Italiji u gradu Varese, gradu poznatom po motociklima budući da je u tom gradu osnovana i CAGIVA.

Na tržištu je Ariete polako i strpljivo gradio svoju reputaciju praveći proizvode od visokokvalitetne gume, pri tome još tada vodeći računa o ekologiji i zaštiti životne sredine.

Danas, posle više od 70 godina postojanja na tržištu, firma je značajno porasla, ali se i dalje rukovodstvo nalazi u okviru porodice. Treća generacija Mentasti familije sada upravlja velikom firmom koja svoje proizvode izvozi širom sveta.

Ariete proizvodi

Majstori i serviseri koji se bave popravkama motocikala znaju za Ariete semeringe, kao i za gumice kočionih cilindara. Prednosti Ariete brenda su u tome što su se specijalizirali za određene vrste rezervnih delova i nisu želeli da šire poslovanje kako ne bi izgubili na kvalitetu.

Za one koji više vole off-road i moto kros vožnje i sport, veoma dobro znaju za Ariete zaštitne naočare. Kao što u mehanici Ariete semerinzi i gumice važe za jedne od najboljih, tako su i Ariete zaštitne naočare gotovo neizostavni deo opreme svakog off-road vozača.

Ariete

Priča se ne završava samo na tim proizvodima, već se u ponudi brenda nalaze i razni zaštitni i zamenski dodaci poput ručki upravljača, tank padova, guma prednjih vila, kapica za svećice, masti za semeringe vila i drugih proizvoda.

Već 70 godina, Ariete na globalnom tržištu obezbeđuje vrhunske proizvode koji su dizajnirani, proizvedeni, testirani i sertifikovani da u potpunosti zadovolje najzahtevnije motocikliste, bez obzira da li su u urbanim sredinama, na trkačkoj stazi ili na surovoj off-road stazi.

Ariete

Uverite se u originalnost Ariete proizvoda

Svaki kvalitetan brend ima tu nesreću da ga mnogi kopiraju, ugrožavajući time reputaciju samog brenda. Kako bi to predupredili, Ariete ukazuje nekoliko načina pomoću kojih možete da se uverite da se zaista radi o 100% originalnom proizvodu.

Ariete
Ariete

Da bi sa sigurnošću znali da je kupljen originalan proizvod od Ariete, svako pakovanje Ariete proizvoda ima na sebi hologram, koji potvrđuje autentičnost. Imate mogućnost provere na sajtu http://www.ariete.com u polju „Check the authenticity“. Nakon registracije, unesite 13 brojeva sa barkoda ili 2 slova i 6 brojeva sa holograma i u sveka nekoliko minuta dobijate kompletne informacije o kupljenom proizvodu.

Proizvode Ariete brenda možete pronaći i kod nas u Srbiji, zahvaljujući firmi Moto Bike koja je zvanični uvoznik za Ariete. Njihovu ponudu delova i opreme možete pogledati na zasebnom odeljku za Ariete, na web shop-u firme MotoBike.


Da li želite da dobijate obaveštenja o novim tekstovima?

Svakog petka oko 10h šaljemo email sa listom tekstova koje smo objavili te nedelje, svima koji su se prijavili na BJBikers email bilten. Na taj način možete ostati u toku sa novostima, čak i ako neki tekst propustite u toku nedelje… 


Jovan Ristić
Jovan Ristić
Malo je reći da volim motocikle. Od malih nogu postali su moja ljubav, strast i način življenja. Vremenom sam sve u životu predodredio motociklima i motociklizmu generalno. Treća sam generacija motociklista u mojoj porodici. Moje pisanje je produkt mog iskustva i velike ljubavi i svakodnevnog života sa motociklima.