October 29, 2020
Naslovna Garaža Honda na EICMA 2019 sajmu motocikala

Honda na EICMA 2019 sajmu motocikala

-

Trenutno je u toku EICMA 2019 sajam motocikala na koji svi proizvođači donose svoje novitete za sledeću godinu. Trudićemo se da vas redovno izveštavamo o novinama svih proizvođača. Honda je na EICMA 2019 sajmu motocikala donela nekoliko novih motocikala, ali i nekoliko redizajniranih modela. Hajde da pogledamo šta je Honda predstavila na EICMA 2019 sajmu motocikala.

CBR1000RR-R i CBR1000RR-R SP

Započećemo sa dugo očekivanim Hondinim modelom, čuvenom CBR1000RR-R Fireblade. Honda je za sledeću godinu donela potpuno novi CBR1000RR-R koji dolazi u dve verzije, običnoj i SP. SP verzija namenjena je takmičenju u WSBK šampionatu i poseduje vrhunske komponente poput Brembo kočnica i Ohlins ogibljenja.

Honda na EICMA 2019 sajmu motocikala

Što se “obične” verzije tiče, ona poseduje kombinaciju Brembo – Nissin kočnica i Showa ogibljenje. Obe verzije imaju četvorocilindrični redni agregat zapremine 999,8 ccm koji isporučuje 215 KS.

Kompletno predstavljanje nove CBR1000RR-R i CBR1000RR-R SP možete pročitati ovde.

NC750X

Još jedan popularan Hondin motocikl doživeo je redizajn. NC750X postao je popularan čim je izašao na tržište 2012. godine. Za ovu godinu izvršena je dorada NC750X.

Agregat je manje-više ostao netaknut i izmene koje su izvršene uglavnom su kozmetičke i praktične prirode. NC750X sada ima veći prostor za ostavljanje kacige ili nekog drugog prtljaga. Zapremina prostora sada iznosi 22 L što je sasvim dovoljno za smeštanje full face kacige.

NC750X

NC750X sada ima i nešto drugačiji kompletan izgled, ali i novo LED osvetljenje kao i novu instrument tablu, unapređene ABS kočnice i redizajnirani vetrobran. NC750X biće ponuđen i u dve nove grafike. NC750X i dalje poseduje mogućnost ograničenja snage na 35 kW kako bi mogao da se vozi sa A2 kategorijom.

NC750X

Rebel

Honda Rebel namenjena je vozačima sa položenom A2 kategorijom koji su ljubitelji kruzera. Za 2020. godinu model Rebel sa svojim agregatom zapremine 471 ccm i snagom od 46 KS dobio je nekoliko unapređenja. Prvo u redu je proklizavajuće kvačilo čiji je zadatak da ulije dodatnu sigurnost prilikom usporavanja.

Honda Rebel

Zatim je Rebel dobio i nove unutrašnje komponente ogibljenja kako bi osećaj prilikom vožnje bio znatno bolji. Honda Rebel sada ima i novu svetlosnu grupu. Far je i dalje zadržao okrugao oblik, ali je samo osvetljenje izvedeno u LED tehnologiji.

Honda na EICMA 2019 sajmu motocikala

Kontrolna tabla dobila je nekoliko novina, pa sada prikazuje i preko potrebnu informaciju o količini goriva u rezervoaru, ali sada postoji i indikator stepena prenosa.

SH150i

Honda se potrudila i potpuno redizajnirala svoj popularni skuter SH150i. Honda SH150i sada poseduje novi ram, drugačiji izgled, promenjenu geometriju motocikla koja bi treblo da pruži više udobnosti. Prema prvim podacima Honda SH150i sada ima za 50% više mesta za skladištenje prtljaga

Honda SH150i

SH150i poseduje i novi agregat sa više snage, ali i manjom potrošnjom goriva. Honda SH150i sada zadovoljava Euro5 standard. Od elektronski novina tu je i HSTC (Honda Selectable Torque Control).

Honda ove godine nije sedela skrštenih ruku. Otud toliko novih i redizajniranih modela motocikala. Najveću pažnju svakako je izazvao CBR1000RR-R. U narednom periodu očekujete detaljna predstavljanja modela koje smo predstavili u ovom tekstu.

Novi broj Bjbikers magazina ugledao je svetlost dana u digitalnom formatu. Broj 6 Bjbikers magaziina možete prelistati ovde.

Bjbikers časopis
Jovan Ristić
Jovan Ristić
Pisanje tekstova za motociklističke magazine i sajtove počeo sam da radim 2013. godine iz strasti prema motociklima i moto sportu. Svoje prve "korake" započeo sam na dvotaktnim motorima koje obožavam i dan danas. Za mene motori predstavljaju strast, način življenja i smisao života. Ništa me u životu toliko ne dotiče kao zvuk motora... Poštujte sebe, nosite kacigu i ne konzumirajte alkohol dok vozite!
18,368FanovaLajkuj
1,287PratilacaZaprati
115PratilacaZaprati
119PretplatnikaPretplatite se