NaslovnaMoto GaražaOpremaKožni kombinezoni - Jednodelni ili dvodelni, koji su bolji?

Kožni kombinezoni – Jednodelni ili dvodelni, koji su bolji?

-

Kožni kombinezoni. Svi ih volimo, svi volimo da ih nosimo. Ne samo zato što su lepi i zato što se moćno osećamo u njima (dobro, delom i zato), već zato što spadaju u najbezbedniji komad moto opreme. Motociklisti uglavnom kožne kombinezone povezuju sa vožnjom na stazi, mada postoje i kombinezoni koji su prilagođeni upotrebi u svakodnevnoj vožnji. 

Istorija kombinezona seže daleko unazad i naravno, kao i većina moto opreme, korene vuče sa trkačke staze. Georg Duke, čuveni GP vozač i šampion, prvi je od vozača koji je nosio jednodelno kožno odelo. On je tada želeo nešto što mu savršeno prijanja, ne remeti aerodinamiku, a da pri tome štiti u slučaju pada. Prošlo je mnogo vremena od kad je Georg Duke pedesetih godina nosio jednodelno odelo. Sada moderni kožni kombinezoni imaju čak i vazdušne jastuke (Air Bag) koji štite vozača pri padu. 

Jednodelni ili dvodelni kožni kombinezon? 

Dvodelni kombinezoni – namenjeni za svakodnevnu vožnju 

Ukoliko niste vozač koji vozi na stazi, a želite maksimum zaštite, onda je dvodelni kožni kombinezon idealan za svakodnevne vožnje, bile one duže ili kraće. Dvodelni kombinezoni su nešto komotniji od jednodelnih, sadrže više džepova i prostora za smeštanje sitnica. 

Nude gotovo isti stepen zaštite kao i jednodelni kombinezoni, s tim što se dvodelni kombinezoni sastoje kao što im i samo ime kaže, iz dva dela – jakne i pantalona koji se zajedno povezuju rajferšlusom. 

Postoje perforirani kombinezoni koji omogućavaju veći protok vazduha i neperforirani koji nemaju toliki protok vazduha i predviđeni su za upotrebu i pri nešto hladnijem vremenu, a ne samo tokom letnjih dana. 

Razlog zbog kog su dvodelni kombinezoni predviđeni za svakodnevnu vožnju leži u njihovoj praktičnosti. Upravo zahvaljujući rajferšlusu moguće je lako razdvojiti jaknu od pantalona i prilikom pauza odložiti jaknu. To nije moguće uraditi na jednodelnim kombinezonima. Uz to, jednodelni kombinezoni su manje komotni od dvodelnih i zato je potrebno nešto prakse i veštine da biste samostalno obukli, odnosno skinuli jednodelni kombinezon. 

Mana dvodelnih kombinezona su upravo nešto veća komotnost i rajferšlus koji se smatra najslabijom karikom dvodelnih kombinezona. Komotniji dvodelni kombinezoni “trepere” na većim brzinama i stvaraju neprijatan osećaj. Što se samog rajferšusa tiče, oni su samo u teoriji slabija karika. Iz iskustva pri padu sa solidne brzine na stazi vam mogu reći da je dvodelni kombinezon sasvim dobro odradio svoj posao, doduše ne toliko kao jednodelni. 

Jednodelni kombinezoni – namenjeni za stazu i sportsku vožnju 

Kada je reč o jednodelnim kombinezonima, oni predstavljaju sam vrh što se bezbednosti tiče. Upravo to što su napravljeni iz jednog dela ih čini otpornijim na cepanja pri eventualnom padu. Prave se uglavnom od kravlje i kengurske kože. Kravlja koža je deblja i samim tim nešto teža u poređenju sa kengurskom kožom koja je tanja i lakša.  

Jednodelni kombinezoni uglavnom dolaze sa grbom na leđima koja ima dvojaku ulogu – aerodinamika i bezbednost. Prilikom pada, grba dodatno štiti leđa i onemogućava da potiljkom udarite od asfalt. 

Dizajneri kombinezona nisu želeli da prostor unutar grbe ostane neiskorišćen, te su predvideli da se tu može ubaciti specijalna vreća sa vodom, koja putem creva kroz kacigu omogućava vozaču da pije vodu tokom vožnje na stazi ili trke.  

U novije vreme u grbi je često smešten i mehanizam za aktiviranje air–bag kombinezona. Jedina mana air–bag kombinezona je što se uglavnom nakon jednog ili dva pada moraju servisirati. Mada, pitanje je i u kakvom je stanju kombinezon posle tih padova. 

Mana jednodelnih kombinezona je što su uglavnom nekomotni, odnosno trebalo bi da savršeno prianjaju uz vozača kada je u trkačkom položaju na motociklu. Druga mana koja je takođe opisana u prethodnom pasusu je nešto teže oblačenje i skidanje kombinezona zbog čega se smatraju nepraktičnim za svakodnevne vožnje i putovanja. 

Par zabluda o kombinezonima 

“Kožni kombinezoni nisu predviđeni za putovanja, naročito ako vas uhvati kiša!” Ta zabluda potiče verovatno iz perioda kada kišna odela nisu postojala. Čak i sa modernom, vodootpornom opremom vozači redovno navlače kišna odela. Isti princip se primenjuje i prilikom putovanja u kožnom odelu.

Tačno je da je nezgodno ukoliko kožno odelo pokisne, jer mu treba nešto više vremena da se osuši. Doduše, ukoliko redovno održavate kožne kombinezone sa sredstvima namenjenim za održavanje kože, onda voda teže prodire u kombinezon. 

Kožni kombinezoni jedino nisu praktični pri nižim temperaturama i istina je da ne nude toliko udobnosti kao tekstilno odelo, ali su daleko bezbedniji. 

Ženski i muški kožni kombinezoni 

Ukoliko kupujete kombinezon za vašu lepšu polovinu ili ste pak ženski pripadnik moto zajednice, imajte na umu da postoje muški i ženski kožni kombinezoni. Ženski kožni kombinezon ima nešto drugačiji kroj zadnjice, a u gornjem delu ima više prostora u grudnom delu. Takođe, brojevi za muške i ženske kombinezone za motocikle se razlikuju. 

Verovatno ste to znali, ali čisto da napomenemo da ne dođe do greške prilikom kupovine. 

Kombinezoni često dolaze samo sa osnovnim protektorima (ramena, laktovi – podlaktice, kolena  – potkolenice), ali često imaju mogućnost ugradnje leđnih, grudnih i protektora na kukovima. 

Bilo da se odlučite za dvodelni ili jednodelni kombinezon, znajte da su kožni kombinezoni najizdržljiviji na cepanje prilikom pada. 

Nosite aktivni veš namenjen motociklistima

Da li ste znali da se aktivni veš koji je namenjen motociklistima razlikuje od običnog aktivnog veša? Razlika je u tome što ukoliko dođe do pada sa motocikla, a imate običan aktivni veš koji nije namenjen motociklistima može doći do topljenja aktivnog veša i lepljenja za kožu vašeg tela. To može da se dogodi pri padu na većim brzinama jer se zbog trenja između asfalta i kožnog kombinezona stvara velika toplota. Zato je preporuka nosite aktivni veš koji je baš projektovan za upotrebu pri vožnji motociklom.

Drugi razlog zbog kojeg je poželjno nositi aktivni veš je lakše oblačenje i svlačenje kombinezona, ali i održavanje termoregulacije tela. U toplijim uslovima pomaže da se znoj brže upije, a u hladnijim greje telo.

Ukoliko želite da kupite dobre kožne kombinezone po povoljnim cenama ili želite protektore ili slajdere za kolena, tu i ostalu opremu možete pronaći u prodavnici DD Moto iz Rume na adresi Železnička 185, a možete pogledati i njihov webshop. 

Vaša iskustva sa jednodelnim ili dvodelnim kombinezonima možete postaviti u temi na forumu.


Da li želite da dobijate obaveštenja o novim tekstovima?

Svakog petka ujutro šaljemo email sa listom tekstova koje smo objavili te nedelje, svima koji su se prijavili na BJBikers email bilten. Na taj način možete ostati u toku sa novostima, čak i ako neki tekst propustite u toku nedelje… 


Jovan Ristić
Jovan Ristić
Malo je reći da volim motocikle. Od malih nogu postali su moja ljubav, strast i način življenja. Vremenom sam sve u životu predodredio motociklima i motociklizmu generalno. Treća sam generacija motociklista u mojoj porodici. Moje pisanje je produkt mog iskustva i velike ljubavi i svakodnevnog života sa motociklima.