NaslovnaMoto SportMotoGPKTM i Tech3 predstavili MotoGP ekipe za 2022. godinu

KTM i Tech3 predstavili MotoGP ekipe za 2022. godinu

-

Posle Gresini Ducati i WithU Yamaha RNF ekipa, danas su svoje timove i motocikle za 2022. godinu predstavili KTM i Tech3. Prošla sezona je bila teška za Tech3 ekipu i polovično dobra za fabričku KTM ekipu, te zato u novu godinu obe ekipe ulaze sa velikim ambicijama i nadom da će postići bolji rezultat. Tech3 je za ovu sezonu u potpunosti zamenio vozački sastav koji će činiti dva debitanta u MotoGP šampionatu.

Započećemo prvo sa fabričkom KTM ekipom za koju će i ove godine voziti Bred Binder i Migel Oliveira. Binder i Oliveira su imali dobar prvi deo prošle sezone i zajedno su za fabričku KTM ekipu sakupili 2 pobede i 2 podijuma. Oliveira je do prvog podijuma u prošloj sezonu došao na Muđelu osvojivši drugu poziciju, zatim je pobedio na narednoj trci u Kataloniji, da bi na Saksenringu ponovo osvojio drugu poziciju. Nakon toga su stvari krenule loše po njega kada je na Red Bull Ringu pao i zadobio povredu ruke.

Binder je pobedio na drugoj trci na stazi Red Bull Ring u Austriji kada je u kišnim uslovima ostao na slikovima.

Ako izuzmeo prvi deo sezone, drugi deo je bio mučenje za KTM ekipu. Glavni problem se KTM vozačima bio je što nisu mogli da budu brzi na svim gumama, već im je uglavnom odgovarala tvrđa komponenta gume. Tokom sezone se trudili su se da reše problem i pokušavali su različite šasije i druge delove, ali nisu uspeli da ponove formu iz prvog dela sezone. Zato KTM ekipu čeka bitan predsezonski test.

Boje motocikla za fabričku KTM ekipu ostale su gotovo nepromenjene za ovu godinu. Red Bull je i dalje glavni sponzor, a jedina razlika u bojama motocikla je to što je pozadina iza Red Bull natpisa urađena u beloj boji.

KTM Tech3 sa novim vozačkim sastavom

Tech3 je prošle godine imao lošu sezonu. Najbolji plasman ostvario je Petrući sa osvojenom 5. pozicijom na kišnom Le Manu i Iker Lekuona sa osvojenim 6. mestom na drugoj trci na Red Bull Ringu, takođe u kišnim/promenljivim uslovima.

Zato je za ovu sezonu Tech3 u potpunosti promenio vozački sastav. Doduše, Tech3 ekipi je malo nametnutno da potpiše vozače koje je KTM želeo. Bez obzira na to, Tech3 ekipe će u svom sastavu imati šampiona i vicešampiona Moto2 kategorije. Remi Gardner i Raul Fernandez činiće novi vozački sastav Tech3 ekipe.

Remi Gardner je prošle godine tesno osvojio Moto2 šampionsku titulu nakon velike borbe sa Raul Fernandezom koji je pokazao da je veliki talenat. Gardner je imao mali kiks tokom zime jer je tokom moto kros treninge zadobio frakturu ručnog zgloba i podvrnut je operaciji tokom koje su mu privremeno bila ugrađena dva šrafa kako bi fraktura što pre zarasla. Bez obzira na to, Gardner bi trebalo da bude sasvim spreman za prvi test koji počinje u februaru.

Tech3 ekipa je prošle godine izgubila Red Bull kao glavnog sponzora. Zato će ove godine KTM biti glavni sponzor Tech3 ekipi i preko većeg dela motocikla stajaće KTM natpis.

KTM je na testu na Herezu već isprobao neke od komponenti kako bi rešio probleme iz prethodne sezone. Očekuje se da će za sledeći test na Sepangu koji se vozi od 5. februara KTM doneti još novih delova kako bi predstojeće sezone bio još konkurentniji.

Za komentare i utiske o KTM i Tech3 ekipi možete posetiti temu na forumu posvećenu moto sportu.


Da li želite da dobijate obaveštenja o novim tekstovima?

Svakog petka ujutro šaljemo email sa listom tekstova koje smo objavili te nedelje, svima koji su se prijavili na BJBikers email bilten. Na taj način možete ostati u toku sa novostima, čak i ako neki tekst propustite u toku nedelje… 


Jovan Ristić
Jovan Ristić
Malo je reći da volim motocikle. Od malih nogu postali su moja ljubav, strast i način življenja. Vremenom sam sve u životu predodredio motociklima i motociklizmu generalno. Treća sam generacija motociklista u mojoj porodici. Moje pisanje je produkt mog iskustva i velike ljubavi i svakodnevnog života sa motociklima.