December 6, 2022
NaslovnaMoto GaražaPredstavljamoKTM RC 8C – Novi ekskluzivni Austrijanac

KTM RC 8C – Novi ekskluzivni Austrijanac

-

KTM je pre 2 godine izbacio RC 8C, ekskluzivni motocikl sa jednom jedinom namenom – da bude vožen na trkačkoj stazi. Ta verzija rasprodata je brzinom svetlosti i KTM je rešio da i ove godine obraduje 200 novih ljubitelja sa novom, snažnijom verzijom RC 8C.

Posle pomenute prve verzije nadali smo se da će se KTM drznuti da izbaci verziju homologovanu za ulici, koja će biti puštena u masovniju serijsku proizvodnju. Na našu žalost, ta verzija će izgleda morati sačekati još malo, ali je KTM ipak rešio da dobro pretrese i unapredi prethodnu verziju i donese snažniji i napredniji model.

Promene su zahvatile ceo motocikl, od agregata do ogibljenja i elektronike.

Snažniji agregat i veći prag maksimalnog broja obrtaja

KTM za RC 8C koristi LC8C, redni dvocilindrični agregat radne zapremine 889 cm3 sa 4 ventila po cilindru. Agregat je za 75° nagnut ka napred kako bi se obezbedila bolja centralizacija mase koja u velikoj meri utiče na upravljivost.

Unutar agregata su izvršene mnoge promene. Kovani klipovi imaju osovinicu klipa tretiranu DLC tehnologijom, a broj klipnih prstenova sveo se na 2 komada. Titanijumska klipnjača je lakša, a i broj kontrabalnsnih osovina je sa dve, spao na jednu. U KTM-u tvrde da je ta jedna balansna osovina sasvim dovoljna da neutrališe vibracije.

KTM RC 8C
Foto: Rudi Schedl, KTM

Polusuvi karter obezbeđuje da agregat bude kompaktniji i „plići“, a pti tom je unapređeno podmazivanje unutar agregata. Smanjenje mase zahvatilo je i novo PACS kvačilo koje je manjih dimenzija, a sa sistemom podmazivanja poboljšano je hlađenje lameli kvačila. Kvačilo je naravno proklizavajuće kako bi se sprečilo blokiranje i poskakivanje zadnjeg točka prilikom promena stepena prenosa naniže.

Za razliku od prethodne verzije, na novom RC 8C su tela gasa povećana sa 46 mm na 48 mm. U saradnji sa Akrapovičem naprevljen je novi izduvni sistem koji je za ceo kilogram lakši od prethodnog.

Sa svim ovim promenama, snaga i obrtni moment su veći i sada maksimalna snaga iznosi 135 KS na 11.000 O/Min i 98 Nm na 8.250 O/Min. Snaga je povećana za ne malih 7 KS. Prag maksimalnog broja obrtaja je takođe narastao i sada se limitator uključuje na 12.000 O/Min.

KTM RC 8C
Foto: Rudi Schedl, KTM

WP ogibljenje najnovije generacije

KTM je i dalje zadržao svoju cevastu šasiju napravljenu od hrom molbidena. Šasiju je pravljena u saradnji sa Krämer Motorcycles, koji već neko vreme usko sarađuje sa KTM-om. Ugao trougla može da se pomera za 1 stepen u svakom pravcu, ukoliko je potrebno podešavati geometriju motocikla. Trag je 98,6 mm, a međuosovinsko rastojanje iznosi svega 1.400 mm.

RC8C se odlikuje i malom masom koja iznosi svega 142 kg bez tečnosti.

Ogibljenje je poslednja reč tehnologije WP-a. Napred se nalazi WP APEX PRO 7643 prednja viljuška sa zatvorenih ketridžima i prečnikom štapova od 43 mm. Prednja viljuška ima nove vođice opruge i podeljen sistem na kojem se povrat podešava na desnom, a sabijanje na levom štapu.

Zadnji amortizer je WP APEX PRO 7746 koji ima podesivač sa oprugom za brzo i sporije sabijanje. WP APEX PRO 7117 amortizer upravljača je takođe deo pakete opreme.

Celokupno ogibljenje je mekše podešeno i geometrija motocikla je nagnute ka napred kako bi se dobio brži ulazak u krivine.

KTM RC 8C
Foto: Rudi Schedl, KTM

Za kočenje su zadužene Brembo Stylema kočione čeljusti i dva diska prečnika 298 mm, kao i Brembo 19 RCS Corsa Corta kočiona pumpa.

Naravno, u MotoGP stilu urađeni su i oklopi sa aerodinamičkim krilcima na prednjem kraju čija je namena da stvore što veću potisnu silu na prednjem točku i tako smanje tendenciju ka podizanju prednjeg točka na ubrzanjima. Druga funkcija je da pri većim brzinama drže prednji točak “zalepljen” asfalt kako bi na inicijalnoj fazi kočenja imao maksimalno prijanjanje.

Heble, nogostupi i drugi delovi napravljeni su u trkačkom stilu i prilagođeni da se brzo montiraju i demontiraju u slučaju da dođe do pada i da budu što lakši. Crash barovi postavljeni su na šasiji, prednjoj viljušci i kod rezervoara kako bi štetnu u slučaju pada sveli na najmanju moguću meru.

Trkački paket elektronike

Na KTM RC 8C ugrađene su dve mape odziva na gas. Jedna mapa daje direktan odziv na gas i maksimalnu snagu, dok druga mapa pruža nešto blaži odziv na gas i manje snage. Prva mapa je namenjena vožnji po suvom i na stazama sa dobrim prijanjanjem, a druga mapa za kišne uslove i staze sa manje prijanjajna.

Kontrola motornog kočenja takođe ima dve mape, a kontrola proklizavanja može se podesiti od nivoa 0 (isključeno) do nivoa 9. Neizostavna stvar na današnjim motociklima je i kontrola podizanja prednjeg točka koju RC8C takođe poseduje.

KTM RC 8C
Foto: Rudi Schedl, KTM

Instrument tabla, odnosno prikaz informacija se razlikuje u odnosu na prethodnu generaciju. Akcenat je prebačen na bitnije informacije poput odabranog nivoa osetljivost ili mape. Ugrađen je GPS kako bi se mogla pratiti vremena po krugu, ubrzanje, maksimalna brzina i drugi parametri telemetrije. Pit limitator je takođe ugrađen kako se ne bi prekoračila brzina kretanja kroz boks, što ukoliko se na nekim stazama dogodi, vozača očekuje novčana kazna.

Šteta što dolazi u limitiranoj verziji

KTM RC8C biće napravljen u limitiranoj verziji od samo 200 primeraka. KTM pravda mali broj primeraka time što je potrebno mnogo vremena za izradu ovako specijalnog motocikla.

Naravno, ovaj model pratiće i paprena cena koja još nije obelodanjena. Cena će verovatno biti objavljena onog trenutka kad krenu porudžbine. Poslednja generacija RC8C modela rasprodata je za samo par minuta…

Utiske o KTM RC 8C možete postaviti u temi na forumu.


Da li želite da dobijate obaveštenja o novim tekstovima?

Svakog petka ujutro šaljemo email sa listom tekstova koje smo objavili te nedelje, svima koji su se prijavili na BJBikers email bilten. Na taj način možete ostati u toku sa novostima, čak i ako neki tekst propustite u toku nedelje… 


Jovan Ristić
Jovan Ristić
Malo je reći da volim motocikle. Od malih nogu postali su moja ljubav, strast i način življenja. Vremenom sam sve u životu predodredio motociklima i motociklizmu generalno. Treća sam generacija motociklista u mojoj porodici. Moje pisanje je produkt mog iskustva i velike ljubavi i svakodnevnog života sa motociklima.