April 13, 2021
NaslovnaMoto GaražaMoto vesti iz protekle nedelje

Moto vesti iz protekle nedelje

-

Dobrodošli u prvo ovogodišnje izdanje moto vesti iz protekle nedelje. Kao po običaju i ove nedelje ćemo pisati o vestima iz moto industrije i moto sporta.

Bimota sprema restajliran KB4

Prošle godine odjeknula je vest da je Kawasaki kupio Bimota -u. Odnosno, Kawasaki je otkupio 49,9% vlasništva na Bimota kompanijom. Prvi zajednički projekat koji smo videli bila je Bimota Tesi H2, a sada su iz Bimota -e pustili informaciju da bi već na leto mogli da vidimo prvi prototip koji će nositi legendarnu oznaku KB4.

Bimota je u davnoj prošlosti koristila agregat iz tada popularnog modela Kawasaki Z1. Tako je tadašnji Bimota -in model dobio naziv KB1. Ovog puta Bimota KB4 prema svemu sudeći koristiće agregat iz Kawasakija Ninja 1000SX. Agegat će isporučivati 140 KS, a koristiće i elektroniku koju Ninja 1000SX koristi, dok će ram i ogibljenje biti produkt Bimota -e.

Norton na sudu zbog neplaćenih poreza

Predstavnici fabrike Norton našli su se pred sudom u Londonu zbog neplaćenog poreza u iznosu od 300.000 funti. Vlasnik Nortona, Stuart Garner izjavio je da Norton radi na plaćanju duga za porez, i da je dug prepolovljen sa 600.000 na 300.000 funti i da im je potrebno još malo vremena da potpuno izmire obaveze.

Moto vesti iz protekle nedelje
Moto vesti iz protekle nedelje

Norton je dobio anonimnog investitora koji je uložio 1.000.000 funti u fabriku spasivši je od bankrota u novembru prošle godine. Nadamo se da će Norton uspeti da se izvuče iz dugova i nastavi sa proizvodnjom.

Benelli ostvario rekordnu prodaju u 2019. godini

Čuveni italijanski proizvođač motocikala Benelli zabeležio je rekordnu prodaju u 2019. godini. Benelli je tokom 2018. godine prodao 59.750 motocikala, a 2019. godine prodali su čak 63.000 primeraka.

Moto vesti iz protekle nedelje

Da podsetimo, Benelli je dobio moćnog invenstitora u vidu kineske kompanije Qianjiang. Proizvodnja i dizajn motocikala i dalje se većinom obavljaju u Italiji

Andrea Janone ponovo pozitivan na doping testu

Andrea Janone ponovo je radio doping test na B uzorku. Rezultati testa ponovo su pokazali malu količinu anaboličkog steroida. Količina je znatno manja u odnosu na test koji je ranije rađen, ali je steroid i dalje prisutan u krvotku. Janone i njegov advokat se i dalje brane time da je ovu supstancu uneo putem kontamiranog mesa prilikom boravka u Aziji. Janone ima 45 dana da sastavi odbranu i mogao bi da se suoči sa kaznom do 4 godine zabrane takmičenja.

Andrea Janone

Počeo Dakar reli

Krajem prošle nedelje, tačnije, 5. januara počeo je Dakar reli koji se ovog puta vozi u pustinjama Saudijske Arabije. Prema svemu sudeći, Saudijska Arabija nije nimalo lak teren budući da je nekoliko konkurentnih vozača već odustalo zbog padova i povreda, a stigli smo tek do šeste etape.

158 Wilson Trevor (aus), Husqvarna, Trevor Wilson, Original by Motul, Moto, Bike, action during Stage 5 of the Dakar 2020 between Al Ula and Ha’il, 563 km – SS 353 km, in Saudi Arabia, on January 9, 2020 – Photo Francois Flamand / DPPI

Bjbikers redakcija svakodnevno pomno prati dešavanja na Dakar reliju, pa tako izveštaje posle svake etape možete pročitati na našem sajtu.

Pročitajte izveštaje:
Prva etapa relija
Druga i treća etapa relija
Četvrta etapa relija
Peta etapa relija

Za vesti iz moto sporta predlažemo i da svratite do naše teme na forumu posvećene moto sportu.

To bi bilo sve od moto vesti iz protekle nedelje. Sledeće nedelje očekuje nove najbitnije vesti.


Da li želite da dobijate obaveštenja o novim tekstovima?

Svakog petka ujutro šaljemo email sa listom tekstova koje smo objavili te nedelje, svima koji su se prijavili na BJBikers email bilten. Na taj način možete ostati u toku sa novostima, čak i ako neki tekst propustite u toku nedelje… 


 

Bjbikers časopis
Jovan Ristić
Jovan Ristić
Malo je reći da volim motocikle. Od malih nogu postali su moja ljubav, strast i način življenja. Vremenom sam sve u životu predodredio motociklima i motociklizmu generalno. Treća sam generacija motociklista u mojoj porodici. Moje pisanje je produkt mog iskustva i velike ljubavi i svakodnevnog života sa motociklima.
19,271FanovaLajkuj
1,287PratilacaZaprati
119PratilacaZaprati
119PretplatnikaPretplatite se