NaslovnaMoto GaražaMoto vesti iz protekle nedelje

Moto vesti iz protekle nedelje

-

Protiče nam polako i septembar i dolazi kraj druge radne nedelje u ovom mesecu, a mi vam na kraju još jedne naporne nedelje želimo dobrodošlicu u naše moto vesti iz protekle nedelje.

Nove boje za Suzuki GSX-R 1000

Verovali ili ne, Suzuki ove godine slavi 100 godina od postojanja ovog legendarnog brenda. U tu čast, Suzuki je rešio da predstavi nove boje za svoj najjači serijski motocikl. Tako će GSX-R 1000 dobiti grafike posvećene stogodišnjici postojanja brenda. Slične grafike već smo mogli da vidimo na Suzuki MotoGP motociklu, a ništa manje lepo ne pristaju ni GSX-R -u 1000.

Suzuki GSX-R 1000 u novim bojama povodom 100 godina postojanja Suzuki brenda Foto: Suzuki Racing

Aprilia izbacila Tuono V4X

Ako volite sportske motocikle spakovane u streetfighter koncept, onda će vas oduševiti potez koji je Aprilia uradila. Ranije je Aprilia predstavila RSV4X limitiranu verziju sportkog motocikla, a sada su isto učinili i na popularnom Tuono modelu. Tuono V4X, kako glasi njegova oznaka dobio je vrhunske komponente. Spomenućemo samo da težina iznosi 166 kg i da iz svog V4 agregata isporučuje 221 KS. Aerodinamika koja je nezaobilazna stvar u današnje vreme je takođe napredna i urađena po uzoru na MotoGP motocikl.

Cena ovog bezkompromisnog motocikla iznosiće 34.900 eura.

Moto vesti iz protekle nedelje
Aprilia Tuono V4X

Horhe Martin pozitivan na Koronu

Bilo je neminovno da će neko od vozača iz Moto3, Moto2 ili MotoGP šampionata kad tad postati pozitivan na koronu. Nažalost po Moto2 šampionat, upravo je jedan od glavnih konkurenata za titulu zaražen virusom. Reč je Horhe Martinu, vozaču Red Bull KTM Ajo ekipe. Martin trenutno u šampionatu zauzima treću poziciju, samo 8 bodova zaostatka za liderom šampionata Lukom Marinijem.

Martin će u najboljem slučaju propustiti predstojeću prvu trku na Mizanu, a sasvim je izgledno da neće biti prisutran ni na drugoj trci koja se vozi već sledećeg vikenda. Prava je šteta što će Martin na ovaj način propustiti šanse za osvajanje Moto2 titule.

Moto vesti iz protekle nedelje
Horhe Martin pozitivan na COVID-19 Foto: Polarity Photo, KTM Press

Markez se možda vraća na Aragonu?

Počele su da kruže glasine da bi Mark Markez mogao da se vrati na trkačku stazu na stazi Aragon. Prema istim glasinama, Markez će se vratiti na stazu kako bi zajedno sa Hondom počeo sa pripremama i razvojem motocikla za 2021. godinu. Honda i Markez već su se oprostili od titule u ovoj sezoni i hoće da se pripreme za početak sledeće sezone.

Međutim, da li će Markez moći da se obuzda i da ne potera MotoGP mašinu sa 100% svojih mogućnosti?

Moto vesti iz protekle nedelje

Ukoliko želite da diskutujete o moto sport dešavanjima, predlažemo da svratite do našeg dela podforuma posvećenog moto sportu.

To bi bilo sve od izdanja moto vesti iz protekle nedelje. Nadamo se da vam se dopao naš izbor.


Da li želite da dobijate obaveštenja o novim tekstovima?

Svakog petka ujutro šaljemo email sa listom tekstova koje smo objavili te nedelje, svima koji su se prijavili na BJBikers email bilten. Na taj način možete ostati u toku sa novostima, čak i ako neki tekst propustite u toku nedelje… 


Jovan Ristić
Jovan Ristić
Malo je reći da volim motocikle. Od malih nogu postali su moja ljubav, strast i način življenja. Vremenom sam sve u životu predodredio motociklima i motociklizmu generalno. Treća sam generacija motociklista u mojoj porodici. Moje pisanje je produkt mog iskustva i velike ljubavi i svakodnevnog života sa motociklima.