April 13, 2021
NaslovnaMoto SportSatelitska BMW ekipa u WSBK šampionatu

Satelitska BMW ekipa u WSBK šampionatu

-

Dogodine će BMW pored fabričke ekipe imati još jednu ekipu na startnoj postavi. Satelitska BMW ekipa je nešto o čemu se pričalo tokom skoro završene WSBK sezone. Pre par dana je BMW i zvanično potvrdio da će na startnoj postavi BMW imati još dva motocikla.

Da počnemo od zanimljivog dela. Iako će imati još dva motocikla, oba će voditi različite ekipe. Jedan satelitski BMW M1000RR vodiće RC Squadra Corse ekipa iz Nemačke, dok će drugi motocikl biti u italijanskoj Bonovo Action ekipi.

Za RC Squadra Corse ekipu voziće Judžin Laverti koji je ove godine bio fabrički vozač za BMW, ali na njegovo mesto dolazi Van der Mark.

Satelitstka BMW ekipa u WSBK
Judžin Laverti, vozač RC Squadra Corse ekipe Foto:www.press.bmwgroup.com

U Bonovo Action ekipi voziće bivša MotoGP nada, Jonas Folger. Folger je ove godine imao par “wild card” nastupa na kojima se solidno pokazao i iskazao je želju da bude stalni WSBK vozač.

Satelitstka BMW ekipa u WSBK
Jonas Folger u Bonovo Action ekipi Foto:www.press.bmwgroup.com

BMW pokazuje da ima još ozbiljnije namere za sezonu 2021. Prvo se tokom ove godine predstavili potpuno novi M1000RR koji predstavlja homologovanu WSBK verziju, a sada su dodali još dva motocikla na startnu postavu. To sve govori da BMW želi da razvije tim i motocikl koji će biti sposoban da se redovno bori za podijume i pobede. Od kako se vratio u WSBK šampionat, BMW nije ima najzapaženije rezultate.

Budući da BMW uvek ima šampionske ambicije, za očekivati je da će sledeće sezone zasigurno biti konkurentniji u odnosu na ovu, tek završenu sezonu.

Ukoliko želite da ostavite komentar, predlažemo da svratite do teme na forumu predviđenu za moto vesti i sezonu 2021.


Da li želite da dobijate obaveštenja o novim tekstovima?

Svakog petka ujutro šaljemo email sa listom tekstova koje smo objavili te nedelje, svima koji su se prijavili na BJBikers email bilten. Na taj način možete ostati u toku sa novostima, čak i ako neki tekst propustite u toku nedelje… 


Jovan Ristić
Jovan Ristić
Malo je reći da volim motocikle. Od malih nogu postali su moja ljubav, strast i način življenja. Vremenom sam sve u životu predodredio motociklima i motociklizmu generalno. Treća sam generacija motociklista u mojoj porodici. Moje pisanje je produkt mog iskustva i velike ljubavi i svakodnevnog života sa motociklima.
19,271FanovaLajkuj
1,287PratilacaZaprati
119PratilacaZaprati
119PretplatnikaPretplatite se