NaslovnaMoto GaražaPredstavljamoSRT800SX - Najjači adventure iz QJMOTOR-sa

SRT800SX – Najjači adventure iz QJMOTOR-sa

-

Tržište touring i adventure motocikala srednje radne zapremine nikad nije bilo bogatije. QJMOTOR u svojoj ponudi možda ima i najviše modela koji su slični, a pokreću ih agregati različite radne zapremine kako bi omogućili kupcima da nađu odnos snage i radne zapremine koji im najviše odgovara. Najjači adventure iz QJMOTOR ponude je SRT800SX, koji osim snažnijeg agregata ima i bogat paket standardne opreme, uz cenu koja je sasvim prihvatljiva.

QJMOTOR nezadrživo ide napred i na tržište donosi veliku gamu motocikala. U touring i adventure segment polažu najviše nade i pažnje što u prilog govori i činjencia da imaju čak četiri modela: SRT550X, SVT650X SRT700X i SRT800SX kojem ćemo danas posvetiti ceo tekst.

Foto: QJMOTOR

Odličan odnos snage i radne zapremine

QJMOTOR je za SRT800SX iskorisio postojeću bazu svog dvocilindričnog rednog agregata poslednje generacije. Agregat ima radnu zapreminu od 799 cm3 sa četiri ventila po cilindru i dve bregaste osovine u glavi. Iz ove radne zapremine, QJMOTOR je za potrebe SRT800SX izvukao snagu od 92 KS (68 kW) na 9.000 O/Min i maksimalni obrtni moment od respektabilnih 77 Nm na 8.000 O/Min. Na papiru, ovaj odnos snage i obrtnog momenta deluje odlično i agregat bi trebalo da radi “rasterećeno” pri vožnji, a da ima sasvim dovoljno raspoložive snage da se ne muči ukoliko su prisutni suvozač i prtljag.

Kvalitetno ogibljenje i kočnice

QJMOTOR nije uopšte štedeo na ogibljenju i kočnicama. Napred se nalazi kvalitetna Marzocchi obrnuta i podesiva zadnja viljuška, a za kočenje su zadužene Brembo monoblok radijalno postavljene kočione čeljusti i diskovi prečnika 320 mm napred i jedan disk prečnika 260 mm pozadi. Ako je suditi prema onom što smo imali prilike da probamo na SRT700X, kočenje i upravljanje će biti odlično.

Odlična je i autonomija, jer je zapremina rezervoara izašna i iznosi 24 litre goriva. Pretpostavka je da će prosečna potrošnja iznositi između 5,5 – 6 litara na 100 km, tako da će SRT800SX biti sposoban da prevali 400 km sa jednim rezervoarom goriva.

Jedina zamerka može da ode na nešto veću masu, koja sa svim tečnostima iznosi 264 kg. Opravdanje za ovu veću ukupnu masu odlazi i na dosta oprem koja dolazi kao standardna. U paket standardne opreme ulaze aluminijumski štitnici ruku, grejači sedišta, grejači ručki upravljača, nosači kofera, kreš barovi i pozadinsko osvetljenje prekidača.

TFT ekran i LED svetla

Od modernijih stvari QJMOTOR je na SRT800SX ugradio TFT instrument tablu dijagonale 7″ u boji na kojoj se nalaze sve informacije bitne za put. LED svetlosna grupa zadužena je za vožnju u noćnim uslovima, ali i da budete uočeni u toku dana.

Dobar paket, uz prihvatljivu cenu

Snažniji agregat sa respekatbilnom snagom, kvalitetno ogibljenje, kočnice i dobar paket standardne opreme mogu se navesti kao najbolje karakteristike za SRT800SX. Jedina zamerka odlazi na nešto veću masu koja ako je dobro raspoređena, ne mora da utiče negativno na karakteristike motocikla.

Ceo ovaj paket koji čini SRT800SX QJMOTOR nudi po promoitvnoj ceni od 8.490 EUR. Nakon isteka promotivnog perioda, cena će biti nešto veća.

Sa ovom cenom, QJMOTOR se još jednom ozbiljno pozicionira na tržištu adventure motocikala srednje radne zapremine.

Foto: QJMOTOR

Ukoliko ste zainteresovani za QJMOTOR SRT800SX, više informacija možete dobiti u firmi Autopromet koja se nalazi u Beogradu na adresi Autoput za Zagreb br. 5 ili u Novom Sadu na adresi Temerinska 52. Takođe možete posetiti i QJMOTOR veb stranicu za Srbiju.

Za utiske o ovom motociklu, možete posetiti temu na forumu i ostaviti svoj komentar ili zapažanje.


Da li želite da dobijate obaveštenja o novim tekstovima?

Svakog petka ujutro šaljemo email sa listom tekstova koje smo objavili te nedelje, svima koji su se prijavili na BJBikers email bilten. Na taj način možete ostati u toku sa novostima, čak i ako neki tekst propustite u toku nedelje… 


Jovan Ristić
Jovan Ristić
Malo je reći da volim motocikle. Od malih nogu postali su moja ljubav, strast i način življenja. Vremenom sam sve u životu predodredio motociklima i motociklizmu generalno. Treća sam generacija motociklista u mojoj porodici. Moje pisanje je produkt mog iskustva i velike ljubavi i svakodnevnog života sa motociklima.