NaslovnaMoto GaražaPredstavljamoStižu novi QJMOTOR SRT550S i SRT550SX

Stižu novi QJMOTOR SRT550S i SRT550SX

-

QJMOTOR je u poslednje dve godine napravio odlične prodajne rezultate sa postojećom gamom modela koju je predvodio SRT550. Iz firme Autopromet Motors, zvaničnog uvoznika za QJMOTOR i Zontes dobili smo informaciju da nam ove godine stižu novi SRT550S i SRT550SX.

Dosadašnja verzija SRT550 modela na tržištu je već neko vreme, a QJMOTOR rešio je da ozbiljno redizajnira ovaj model koji se vozi sa A2 vozačkom kategorijom. Kao i do sad i dalje će SRT550 pokretati dvocilindrični redni agregat i tu nema nekih velikih promena.

Najveća promena biće u masi, jer će novi SRT500S i SRT550SX biti lakši za 20 kg i sada će težiti oko 215 kg sa svim tečnostima. Za sada nemamo informaciju koje promene su izvršene da bi se dobila manja masa, pretpostavka je da je šasija posve nova, ali ćemo moratai da sačekamo prve modele da se u to uverimo.

Zatim, SRT550S i SRT550SX dobijaju i potpuno podesivo Marzocchi ogibljenje. Kao što se primetili iz dosadašnjeg teksta, spominju se dve verzije: SRT550S dolazi sa livenom felnom i biće to verzija za asfalt, dok je SRT550SX biti adventure verzija predviđena i za vožnju van asfalta.

Redizajn je zahvatio i instrument tablu koja će biti izvedena u TFT tehnologiji i biće potpuno kolorizovana sa mogućnošću povezivanja navigacije. Od ostalih dodataka koji dolaze u pakeet standardne opreme nalaze se senzori pritiska u gumama, grejači ručica, grejači sedišta vozača, “crash bar”, štitnici ruku i centralni štender. Za obasjanjave puta biće zadužena potpuna LED svetlosna grupa.

Dizajn samog motocikla je takođe izmenjen i sada malo podseća na novi SVT650X.

Još jedna dobra vest je i to da na nove QJMOTOR SRT550S i SRT550SX modele nećemo morati da čekamo dugo da ih vidimo, pošto u Autopromet Motors salone stižu već u julu mesecu.

Cena za SRT550S iznosiće 6.090 EUR, a za SRT550SX 6.390 EUR.

Za utiske o novim QJMOTOR SRT550S i QJMOTOR SRT550SX možete posetiti temu na forumu.


Da li želite da dobijate obaveštenja o novim tekstovima?

Svakog petka ujutro šaljemo email sa listom tekstova koje smo objavili te nedelje, svima koji su se prijavili na BJBikers email bilten. Na taj način možete ostati u toku sa novostima, čak i ako neki tekst propustite u toku nedelje… 


Jovan Ristić
Jovan Ristić
Malo je reći da volim motocikle. Od malih nogu postali su moja ljubav, strast i način življenja. Vremenom sam sve u životu predodredio motociklima i motociklizmu generalno. Treća sam generacija motociklista u mojoj porodici. Moje pisanje je produkt mog iskustva i velike ljubavi i svakodnevnog života sa motociklima.