NaslovnaMoto GaražaYamaha MT09 i XMAX300 osvojile RED DOT nagradu

Yamaha MT09 i XMAX300 osvojile RED DOT nagradu

-

RED DOT nagrada je internacionalno takmičenju u dizajnu nekog prozivoda, dizajna u komunikacijama ili dizajna koncepta. Na ovogodišnjem RED DOT takmičenju, Yamaha MT09 i XMAX 300 osvojili su ovo prestižno takmičenje.

Osnovano 2001. godine RED DOT takmičenje okuplja proizvođače, dizajnere, studente i razne druge oblasti širom sveta kako bi se takmičili u nekoliko kategorija za dizajn proizvoda. Ove godine Yamaha je odnela dve nagrade i to je 13. put za redom da Yamaha osvaja neko od RED DOT priznanja za svoje proizvode.

Ove godine prestižnu nagradu za RED DOT dizajn ponela je Yamaha MT09 za 2024. godinu. Četvrta generacije MT09 modela debitovala je ove godine sa nekoliko novina koje je čine boljom od prethodnih generacija i definitivno je najbolja Yamaha MT09 do sad.

Imali smo prilike da je testiramo ove godine na svetskoj prezentaciji na Kanarskim Ostrvima. Utiske sa testa možete pročitati na sledećem linku – Yamaha MT09 2024 – Nikad oštrija i upravljivija

Osim MT09, RED DOT nagradu za dizajn ponela je i Yamaha XMAX300. Od kako se pojavila 2006. godine, Yamaha XMAX300 postala je jedan od najprodavanijih skutera u svojoj klasi. Elegantan dizajn i dobre vozne karakteristike svrstale su je među najtraženije skutere.

XMAX300 u najjačoj TechMax opremi imali smo prilike da testiramo prošle godine na evropskoj prezentaciji u Milanu. Utiske o XMAX300TechMax možete pročitati u sledećem tekstu – Yamaha XMAX 300 Tech Max – Trenutno nedostižan konkurenciji

Novu MT09 i XMAX300 možete pogledati u Yamaha Barel salonima u Beogradu na adresi Japanska 3a, u Novom Sadu na adresi Partizanska 64a i u Nišu na adresi Vojvode Gojka 62 ili možete posetiti njihov web sajt.


Da li želite da dobijate obaveštenja o novim tekstovima?

Svakog petka ujutro šaljemo email sa listom tekstova koje smo objavili te nedelje, svima koji su se prijavili na BJBikers email bilten. Na taj način možete ostati u toku sa novostima, čak i ako neki tekst propustite u toku nedelje… 


Jovan Ristić
Jovan Ristić
Malo je reći da volim motocikle. Od malih nogu postali su moja ljubav, strast i način življenja. Vremenom sam sve u životu predodredio motociklima i motociklizmu generalno. Treća sam generacija motociklista u mojoj porodici. Moje pisanje je produkt mog iskustva i velike ljubavi i svakodnevnog života sa motociklima.