August 17, 2022
NaslovnaMoto GaražaPredstavljamoTriumph priprema Tiger Sport 660

Triumph priprema Tiger Sport 660

-

Dobre vesti na polju touring motocikala srednje radne zapremine. Na tržište nam iz Triumpha uskoro stiže novi Tiger Sport 660, zamišljen kao touring motocikl. Napravljen je na bazi Trident 660 motocikla i zamišljen je kao direktna konkurencija Yamahi Tracer 7 koji je jedan od najprodavanijih touring motocikala u Evropi.

Triumph je krenuo putem kojim već neko vreme ide Yamaha, a uz Yamahu i Aprilija. Cilj je ponuditi što lakši, jednostavniji, a samim tim i jefitniji motocikl, koji uz to nudi respektabilne karakteristike.

Triumph je prošle godine razvio i izbacio naked motocikl Trident 660. Pošto dele isti trocilindrični agregat, pretpostavka je da će i Tiger Sport 660 imati oko 81 PS pri 10.250 O/min, uz maksimalno obrtni moment od 64 Nm pri 6.250 O/min. Sa tim što će se te brojke možda malo menjati ukoliko Triumph bude prilagođavao isporuku snage da više odgovara jednom Touring motociklu.

Prema fotografijama deluje da Tiger Sport 660 i Trident 660 dele identičnu šasiju, sa tim što je Tiger Sport 660 prilagođeniji za duže vožnje. Uočiljivi su visoki vizir i sedište za vozača i suvozača iz jednog dela.

Triumph Tiger Sport 660
Foto: gaadiwaadi.com

Ogibljenje takođe deluje slično onom na Tridentu, ali će ogibljenje verovatno doći sa dužim hodom, opet kako bi se prilagodilo touring vožnji. Nissin kočioni sistem biće zadužen za zaustavljanje Tiger Sport 660.

Budući da će Tiger Sport 660 deliti mnoge stvari koje i Trident 660 poseduje, možemo pretpostaviti da će i elektronika biti slična. Elektronika na Tridentu 660 nudi “ride-by-wire” sistem, kontrola proklizavanja, ABS i nekoliko režima vožnje. Na Tiger Sport 660 primetna je i LED svetlosna grupa.

Sve u svemu celokupan motocikl deluje primamljivo. Ono što će ga izdvajati od Yamahe Tracer 7 je troicilindrični agregat koji bi u teoriji trebalo da nudi nešto bolju isporuku snage. Ostaje pitanje i koliko će se kretati cena. Ukoliko cena bude konkurentna sa Yamahom, pa i Aprilijom koja nudi Tuono 660, onda je Triumph na dobrom putu.

Za komentare o novom Tiger Sport-u možete posetiti i našu temu na forumu.


Da li želite da dobijate obaveštenja o novim tekstovima?

Svakog petka ujutro šaljemo email sa listom tekstova koje smo objavili te nedelje, svima koji su se prijavili na BJBikers email bilten. Na taj način možete ostati u toku sa novostima, čak i ako neki tekst propustite u toku nedelje… 


Jovan Ristić
Jovan Ristić
Malo je reći da volim motocikle. Od malih nogu postali su moja ljubav, strast i način življenja. Vremenom sam sve u životu predodredio motociklima i motociklizmu generalno. Treća sam generacija motociklista u mojoj porodici. Moje pisanje je produkt mog iskustva i velike ljubavi i svakodnevnog života sa motociklima.