December 6, 2022
NaslovnaMoto SportZvanični MotoGP kalendar za 2020. godinu

Zvanični MotoGP kalendar za 2020. godinu

-

Budući da je MotoGP sezona za 2020. godinu već počela sa testom u Valensiji i upravo završenim testom na Herezu, vreme je da se fokusiramo na narednu sezonu. Za početak vam donosimo zvanični MotoGP kalendar za 2020. godinu.

Sledeće godine očekuje nas rekordna sezona po broju trka. Ulaskom staze KymiRing MotoGP šampionat zaokružiće cifru od 20 trka u sezoni. Veliki broj trka prouzrokovao je određena pomeranja u kalendaru.

Sezona 2020 je već počela već spomenutim testovima u Valensiji i Herezu. Sada sledi pauza do 7. februara i testa na Sepangu, a zatim 22. februara voziće se i test na stazi Losail u Kataru.

Prva trka startuje 8. marta, a novina u prvom delu sezone je pomeranje trke na stazi Chang International Circuit na Tajlandu za 22. mart. Finska i staza Kymi Ring ugostiće MotoGP šampionat 12. jula. Ostatak kalendara ostao je manje više nepromenjen.

Zvanični MotoGP kalendar za 2020. godinu

Prema svemu sudeći, sezona 2020 biće još uzbudljivija u odnosu na prošlu sezonu. Uživajte u zimskoj pauzi i polako se pripremajte za gledanje nove MotoGP sezone, a mi ćemo se truditi da vas redovno izveštavamo o svim novostima i dešavanjima u toku zimske pauze.

Novi broj Bjbikers magazina ugledao je svetlost dana u digitalnom formatu. Broj 6 Bjbikers magaziina možete prelistati ovde.

Bjbikers časopis
Jovan Ristić
Jovan Ristić
Malo je reći da volim motocikle. Od malih nogu postali su moja ljubav, strast i način življenja. Vremenom sam sve u životu predodredio motociklima i motociklizmu generalno. Treća sam generacija motociklista u mojoj porodici. Moje pisanje je produkt mog iskustva i velike ljubavi i svakodnevnog života sa motociklima.