September 27, 2020
Naslovna Moto Sport Zvanični WSBK kalendar za 2020. godinu

Zvanični WSBK kalendar za 2020. godinu

-

Nova WSBK sezona polako počinje sa prvim testovima koji su već održani. Pre nego što počne sezona rešili smo da objavimo zvanični WSBK kalendar za 2020. godinu. Kalendar za 2020. godinu razlikuje se od ovogodišnjeg po rasporedu staza u kalendaru, kao i po nekim novim stazama koje su se priključile šampionatu.

Sezona će kao i prethodnih godina startovati trkom na stazi Phillip Island u Australiji 28. februara. Zatim, druga trka u kalendaru biće na stazi Losail u Kataru. Prethodnih godina je Katar bio poslednja trka u sezoni.

Zatim su mesta u kalendaru zamenile staze Herez i Aragon. Trke na Herezu voziće se posle Katara, a zatim slede Imola pa Aragon.

Od sledeće sezone čekaju nas dve nove staze u kalendaru. Prva novina je staza Ošersleben, koja se u WSBK šampionat vraća posle duže pauze. Druga nova staza u šampionatu je Katalunja na kojoj će se trke održati od 18. – 20. septembra.

Sezona će se završiti trkačkim vikendom na stazi San Huan de Vilikum u Argentini.

Zvanični WSBK kalendar za 2020. godinu
Zvanični WSBK kalendar za 2020. godinu

Organizator WSBK šampionata očigledno se potrudio da celo takmičenje učini zanimljivijim. Pored većeg broja trka, svi su izgledi da ćemo sledeće sezone imati još zanimljiviji šampionat u odnosu na ovogodišnji. Uživajte u zimskoj pauzi, a mi ćemo se truditi da vas obaveštavamo o svim akuelnostima vezanim za WSBK šampionat.

Novi broj Bjbikers magazina ugledao je svetlost dana u digitalnom formatu. Broj 6 Bjbikers magaziina možete prelistati ovde.

Bjbikers časopis
Jovan Ristić
Jovan Ristić
Pisanje tekstova za motociklističke magazine i sajtove počeo sam da radim 2013. godine iz strasti prema motociklima i moto sportu. Svoje prve "korake" započeo sam na dvotaktnim motorima koje obožavam i dan danas. Za mene motori predstavljaju strast, način življenja i smisao života. Ništa me u životu toliko ne dotiče kao zvuk motora... Poštujte sebe, nosite kacigu i ne konzumirajte alkohol dok vozite!
18,363FanovaLajkuj
1,287PratilacaZaprati
111PratilacaZaprati
119PretplatnikaPretplatite se