NaslovnaMoto GaražaPredstavljamoAkrapovič predstavio auspuh za novi BMW R1300GS

Akrapovič predstavio auspuh za novi BMW R1300GS

-

Novi BMW R1300GS debitovao je u novembru prošle godine, a Akrapovič je već vredno radio da poveća performanse i poboljša zvuk na novom Bavarcu i učini ga još naprednijim.

BMW je sa novim R1300GS krenuo ispočetka, od praznog lista papira i stvorio potpuno novi GS, koji sem imena, legendarnog bokser agregata i telelever ogibljenja ne deli gotovo ništa sa prethodnom generacijom.

Pošto smo do detalja predstavili BMW R1300GS, ukoliko vas zanimaju tehnički detalji predlažemo da taj tekst pročitate na sledećem linku – BMW R1300GS.

Ukoliko želite da pročitate i prve utiske jednog našeg forumaša koji je već imao prilike da se druži sa R1300GS-om, to može učiniti na sledećem linku – Moj prvi utisak iz vožnje novog BMW R1300GS motocikla.

Akrapovič predstavio auspuh za novi BMW R1300GS
Foto: Akrapovič

Akrapovič i BMW imaju dugu saradnju, naročito na GS seriji. Prvi izduvni sistem koji su napravili za R1150GS razvijen je 1999. godine. Od tada za svaku generaciju GS-a razvijan je i Akrapovič aftermarket izduvni sistem.

Manja masa, više snage

Da se vratimo auspuhu, odnosno prigušivaču. Akrapovič je razvio titanijumski prigušivač (slip-on) u cilju smanjenja mase, povećanja performansi i naravno poboljšanje oktava zvuka.

Dvostruki titanijumski prigušivač izrađen je od laganog titanijuma sa karbonskom kapom na završetku. U odnosu na serijski prigušivač, Akrapovič prigušivač lakši je 9,3%.

Što se performansi tiče, u poređenju sa serijskim Akrapovič prigušivač donosi povećanje snage od 1,9 KS (1,4 kW) na 7.600 O/Min i za 4,5 Nm već obrtni moment na 2.300 O/Min. Budući da je R1300GS znatno lakši od R1250GS, dodatna ušteda u masi i povećanje snage činiće ga još boljim.

Prigušivače ispunjava EC/ECE odobronje, lako se instalira i ne zahteva remapiranje agregata.

Akrapovič predstavio auspuh za novi BMW R1300GS
Foto: Akrapovič

Ukoliko vas zanima Akrapovič prigušivač za BMW R1300GS možete ga potražiti u Plattner Motors salonima u Beogradu na adresi Vojislava Nanovića 27 ili u Novom Sadu na adresi Novosadski Put 67, Veternik. Takođe možete posetiti i online motoshop.

Za utiske povodom Akrapovič prigušivača za R1300GS, možete posetiti temu na forumu.

Foto: Akrapovič


Da li želite da dobijate obaveštenja o novim tekstovima?

Svakog petka ujutro šaljemo email sa listom tekstova koje smo objavili te nedelje, svima koji su se prijavili na BJBikers email bilten. Na taj način možete ostati u toku sa novostima, čak i ako neki tekst propustite u toku nedelje… 


Jovan Ristić
Jovan Ristić
Malo je reći da volim motocikle. Od malih nogu postali su moja ljubav, strast i način življenja. Vremenom sam sve u životu predodredio motociklima i motociklizmu generalno. Treća sam generacija motociklista u mojoj porodici. Moje pisanje je produkt mog iskustva i velike ljubavi i svakodnevnog života sa motociklima.