NaslovnaMoto GaražaIpak poskupelo osiguranje od autoodgovornosti!

Ipak poskupelo osiguranje od autoodgovornosti!

-

Vlasnici vozila koji su nakon 1. januara otišli da registruju svoje vozilo doživeli su neprijatno iznenađenje jer je cena registracije povećana zato što je poskupelo osiguranje od autoodgovornosti!

Samo poskupljenje ne bi bio toliki problem pošto se o tome pričalo dosta prošle godine. Prvo su osiguravajuća društva najavila poskupljenje polise osiguranja. A posle toga smo videli da se odustalo od poskupljenja osiguranja nakon intervencije države.

Ipak i posle svega, bez ikakve najave od strane osiguravajućih društva ili državnih institucija, polisa osiguranja od autoodgovornosti poskupela je od 12 – 15% u odnosu na ranije cene.

Narodna banka Srbije je sada podržala poskupljenje. Da bi poskupljenje moglo da se izvede, društva za osiguranje moraju da obaveste Narodnu banku Srbije najmanje 60 dana pre planiranog poskupljenja.

Budući da je informacija da se odustaje od prethodnog poskupljenja osiguranja izašla krajem avgusta, to znači da je Narodna banka Srbije o novim poskupljenjima bila obaveštena najkasnije krajem oktobra meseca prošle godine.

Produženje registracije na tehničkim pregledima
Ipak poskupelo osiguranje od autoodgovornosti

Udruženja osiguravajućih društava navela su da poskupljenja polise osiguranja opravdavaju poskupljenjem rezervnih delova i činjenicom da je poslednje poskupljenje polise bilo 2014. godine:

„Rezervni delovi skuplji su za oko trideset odsto, dok je radni čas u pojedinim servisima poskupeo i za čak pedeset odsto. O skoku cena polovnih automobila u poslednjih godinu dana ne treba trošiti reči, a oni su reper za utvrđivanje cene polise obaveznog autoosiguranja“, rekli su nam u Udruženju, podsećajući da je polisa osiguranja poslednji put poskupela u julu 2014. godine.”

Dakle, ukoliko uskoro morate da registrujete vozilo, budite spremni za veće izdatke.

Za diskusiju sa motociklistima povodom poskupljenja polise osiguranja od autoodgovornosti možete posetiti temu na forumu.


Da li želite da dobijate obaveštenja o novim tekstovima?

Svakog petka ujutro šaljemo email sa listom tekstova koje smo objavili te nedelje, svima koji su se prijavili na BJBikers email bilten. Na taj način možete ostati u toku sa novostima, čak i ako neki tekst propustite u toku nedelje… 


Jovan Ristić
Jovan Ristić
Malo je reći da volim motocikle. Od malih nogu postali su moja ljubav, strast i način življenja. Vremenom sam sve u životu predodredio motociklima i motociklizmu generalno. Treća sam generacija motociklista u mojoj porodici. Moje pisanje je produkt mog iskustva i velike ljubavi i svakodnevnog života sa motociklima.