March 30, 2023
NaslovnaMoto GaražaMitas Terra Force MX sada i za motocikle od 50 i 85...

Mitas Terra Force MX sada i za motocikle od 50 i 85 ccm

-

Kompanija Mitas iz Slovenije već je postala poznata po proizvodnji guma kako za vožnju na asflatu, tako i za vožnju van asfalta. Mitas je ovih dana predstavio nove Terra Force MX gume namenjene za motocikle radne zapremine od 50 do 85 cm3.

Gustavo Pinto Teikseria, potpredsednik za gume dvotočkaša i guma za specijalne namene izjavio je: “veoma smo uzbuđeni što proširujemo izbor Mitas guma za takmičenje kako bismo uključuli veličine namenje za junior kategorije. Naš entuzijam i posvećenost off road takmičenjima raste iz godine u godinu, a sa uvrštavanjem junior veličina u Terra Force MX paletu pravimo solidnu osnovu za razvoj mladiih moto kros talenata. Počastvovani smo što je FIM juniorski svetski šampion iz 2019. godine u kategoriji od 85 cm3, Valerio Lata osvojio titulu na Mitas gumama i želimo da pomognemo mladim vozačima na putu ka višim klasama motokros-a. ”

Razvoj guma za junior kategorije baziran je na postojećoj paleti Terra Force MX guma za takmičenje. Te gume podržane su od strane junior vozača koji se takmiče u nacionalnim i šampionatima Evrope u kategorijama od 65 i 85 cm3. Gume su dostupne u tri verzije, svaka verzija namenjena je drugačijem tipu podloge i terena.

Mitas TERRA FORCE-MX MH

(Obeležene crvenim i zelenim linijama) predstavljaju novu generaciju guma za junior motocikle i predviđene su za srednje i teške terene. Oblik i raspored krampona omogućavaju maksimalno prijanjanje i kontrolu. Kramponi na prednjoj gumi pružaju stabilnost u pravolinijskoj vožnji, dok kramponi na zadnjoj obezbeđuju veći kontakt sa podlogom.

Mitas TERRA FORCE-MX MH Foto: Mitas Press

Mitas TERRA FORCE-MX SM

(obeležene crvenom i žutom linijom) namenjena je junior motociklima koji se voze na mekim i srednje teškim terenima. Dizajn gume napravljen je da pruži maksimalno prijanjanje na mekanim terenima. Kraponi su napravljen da se dobro zabijaju u podlogu i da na taj načen pruže stabilnost pri ubrzanju, kočenju i skretanju.

Mitas TERRA FORCE-MX SM Foto: Mitas Press

Mitas TERRA FORCE-MX SAND

(obeležene sa dve crvene linije) namenjene su vožnji po peskovitom terenu. Položaj i razmaknut raspored krampona omogućava da bolje prijanjanje, ali i samočišćenje gume. Veliki centralni deo kao i agresivni bočni kramponi tu su da pruže maksimalno prijanjanje. Sama komponenta gume je tvrda i nema tendeciju da postane mekša tokom trka. TERRA FORCE-MX SAND dostupna je samo kao zadnja guma, dok se za prednu gumu kombinuje sa TERRA FORCE-MX SM.

Mitas TERRA FORCE-MX SAND Foto: Mitas Press

Sve pomenute gume dostupne su u sledećim dimenzijama:

SANDSMMH
Front
60/100-12 36J TT 
60/100-14 29M TT  
70/100-14 42M TT  
70/100-17 40M TT 
70/100-19 42M TT 
Rear
70/100-10 41J TT 
80/100-12 50M TT
90/100-14 49M TT 
90/100-16 51M TT

Mitas ne prestaje da unapređuje svoju proizvodnju i ponudu guma kako za asfalt, tako i za off road, a Terra Force MX gume za junior kategorije samo su još jedan dokaz Mitasove posvećenosti razvoja.


Da li želite da dobijate obaveštenja o novim tekstovima?

Svakog petka ujutro šaljemo email sa listom tekstova koje smo objavili te nedelje, svima koji su se prijavili na BJBikers email bilten. Na taj način možete ostati u toku sa novostima, čak i ako neki tekst propustite u toku nedelje… 


Jovan Ristić
Jovan Ristić
Malo je reći da volim motocikle. Od malih nogu postali su moja ljubav, strast i način življenja. Vremenom sam sve u životu predodredio motociklima i motociklizmu generalno. Treća sam generacija motociklista u mojoj porodici. Moje pisanje je produkt mog iskustva i velike ljubavi i svakodnevnog života sa motociklima.