NaslovnaMoto SportMotoGP Le Man 2019, Markez do nove pobede

MotoGP Le Man 2019, Markez do nove pobede

-

Drugi po redu MotoGP trkački vikend na tlu Evrope završen je juče trkama na stazi Le Man u Francuskoj.

Moto3 trka donela nam je novog pobednika u ovoj sezoni. Džon MekFi upisao je pobedu ispred Lorenca Dala Porte i Aron Kaneta. U toku trke videli smo i dosta padova usled kojih veliki broj vozača nije završio trku.

Moto3 MotoGp Le Man
Rezultati Moto3 trke

Na Moto2 trci pobedio je Aleks Markez ispred Horhe Navara i Augusta Fernandeza. Moto2 Lider šampionata Lorenco Baldasari trku je završio padom.

Moto2 MotoGP Le Man
Rezultati Moto2 trke

MotoGP trka je bila zanimljiva u uvodnim krugovima kada su se za pobedu borili Markez, Miler, Doviciozo i Petrući. Markez je sredinom trke uspeo na napravi prednost. Za to vreme Doviciozo i Petrući su se borili za drugu i treću poziciju. Do kraja trke Petrući je pokušao u više navrata da napadne Dovicioza, ali bezuspešno. Miler je završio na četvrtoj poziciji, dok je Rosi bio peti.

Markez je sa ovom pobedom doneo Hondi 300. pobedu u premijernoj klasi.

motoGP Le Man
Rezultati MotoGP trke

Sledeća trka vozi se 2. juna na čuvenoj stazi Muđelo u Italiji.
MotoGP Le Man celog vikenda vozio se u promenjljivim uslovima te su vozači imali težak zadatak da se prilagode hladnijim uslovima. Nadamo se da će u Italiji vremenske prilike biti povoljnije.

Za diskusiju o trkačkom vikendu svratite do naše teme na forumu.

Bjbikers magazin
Jovan Ristić
Jovan Ristić
Malo je reći da volim motocikle. Od malih nogu postali su moja ljubav, strast i način življenja. Vremenom sam sve u životu predodredio motociklima i motociklizmu generalno. Treća sam generacija motociklista u mojoj porodici. Moje pisanje je produkt mog iskustva i velike ljubavi i svakodnevnog života sa motociklima.