NaslovnaNajaveQJMOTOR premijere na Motopassion sajmu motocikala

QJMOTOR premijere na Motopassion sajmu motocikala

-

Motopassion sajam motocikala nam je takoreći iza ugla i svoja vrata otvoriće 21. marta. Učešće na sajmu uzeće solidan broj izlagača, a među njima će biti i QJMOTOR sa par premijera, ali i trenutnom gamom motocikala iz svoje ponude.

QJMOTOR je za ovu godinu pripremio nekoliko sjajnih modela, a među njima se ističe SVT650X koji smo tokom prošle nedelje imali prilike da testiramo (tekst možete pročitati na linku – test QJMOTOR SVT650X).

Osim do sada popularnih modela SRT700X, SRT800 SX, kao i SRT550X, a pored X verzija sa žbičanom felne na sajmu će biti prikazani i SRT550 i SRT700 sa livenom aluminijumskom felnom za one vozače koji ne planiraju da provode previše vremena van asfalta.

Budući da se Autopromet Motors već potrudio da u salon donese popularne modele predstavljene prošle godine (SVT650X, SRT8000SX i Fort 350), za sajam su uspeli da obezbede novi kruzer SRV700. SRV700 je naprednija iteracija SRV550 kruzera koji smo takođe testirali proošle godine (ukoliko vas zanimaju utisci možete ih pročitati na linku – test QJMOTOR SRV550ST). Pored STV550ST i SRV700  biće izložen i maleni kruzer SRV125.

QJMOTOR SVT650X
Foto: BJBikers

QJMOTOR skuteri na Motopassion sajmu

Za ovu godinu QJMOTOR je pripremio nekoliko skutera. Prvo, tu će biti pomenuti CTR125 gradski skuter sa točkovima prečnika 14“, vodeno hlađenim agregatom radne zapremine od 125 cm3 i maksimalnom snagom od 15 KS (11 kW)  i potrošnjom od 2,2 litre na 100 km.

ATR125 naginje ka adventure kategoriji skutera i QJMOTOR se potrudio da ga maksimalno opremi. Koristi identičan agregat kao i CTR125, što znači vodeno hlađeni jednocilindraš od 125 cm3 sa 15 KS (11 kW) s tim što ATR125 poseduje podesiv vizir, kontrolu proklizavanja, TFT ekran, puno pregradica za odlaganje stvari i rezervoar zapremine 8 litara.

Od skutera biće izložen i Fort 350, malo snažniji skuter koji sa svojim jednocilindričnim vodeno hlađenim agregatom i snagom od 33,2 KS i 33,5 Nm obrtnim momentom spada u A2 kategoriju. Rezervoar zapremine 14 litara i potrošnjom od 3,6 litara omogućava autonomiju od preko 350 km.

Od ostalih komponenti treba spomenuti da se Fort 350 oslanja na KYB ogibljenje, za kočenje su zadužene radijalno postavljene kočione čeljusti, a za prianjanje Pirelli gume.

SRK naked serija

Ukoliko ste ljubitelj naked motocikala, QJMOTOR se i tu pojačao ove godine. Još uvek je prisutan najmanji SRK125 za A1 kategoriju. Sa svojih 15 KS, led farovima i agresivnim izgledom, SRK125 je dobar izbor za najmlađe kao i za one sa A1 vozačkom kategorijom.

Od ove godine na naše tržište stiže i zanimljiv SRK400. U SRK400 je ugrađen ozbiljan dvocilindrični vodeno hlađeni agregat radne zapremine od 400 cm3. Maksimalna snaga koju isporučuje iznosi više nego respektabilnih 41,5 KS (30,3 kW) i obrtni moment od 37 Nm.

Cevasta šasija je istaknuta i pruža optimalnu krutost. Za razliku od mnogih motocikala u ovoj klasi koji koriste jedan disk napred, SRK400 napred ima dva diska prečnika 260 mm i aksijalno postavljene kočione čeljusti.

Pored SRK400, u Autopromet Motors i u Srbiju stigao je i SRK700. Takođe dvocilindraš, ali sa 698 cm3 i 73,5 KS, radijalno postavljenim četvoroklipnim čeljustima, obrnutom prednjom viljuškom, cevastom šasijom i masom od 196 kg.

Autopromet Motors je poručio da ukoliko nekim slučajem niste u prilici da ih posetite na MotoPassion sajmu motocikala, motocikle i skutere takođe možete videti u njihovim salonima u Beogradu na adresi Autoput za Zagreb 5 i u Novom Sadu na adresi Temerinska 52 . Takođe možete posetiti i njihovu veb stanicu – QJMOTOR Srbija.

Za utiske povodom QJMOTOR premijera i game motocikala i skutera koja će biti izložena na Motopassion sajmu motocikala, možete posetiti temu na forumu.


Da li želite da dobijate obaveštenja o novim tekstovima?

Svakog petka ujutro šaljemo email sa listom tekstova koje smo objavili te nedelje, svima koji su se prijavili na BJBikers email bilten. Na taj način možete ostati u toku sa novostima, čak i ako neki tekst propustite u toku nedelje… 


Jovan Ristić
Jovan Ristić
Malo je reći da volim motocikle. Od malih nogu postali su moja ljubav, strast i način življenja. Vremenom sam sve u životu predodredio motociklima i motociklizmu generalno. Treća sam generacija motociklista u mojoj porodici. Moje pisanje je produkt mog iskustva i velike ljubavi i svakodnevnog života sa motociklima.