NaslovnaMoto GaražaStiže Ducati V4 Streetfighter, prva premijera na Pikes Peak trci

Stiže Ducati V4 Streetfighter, prva premijera na Pikes Peak trci

-

Ducati svake godine učestvuje na Pikes Peak trci i svake godine za tu priliku sprema specijalne verzije. Za ovu godinu Ducati je pripremio prototip V4 Streetfighter modela, a sledeće godine biće pušten u prodaju.

Trkanje je idealno područje za testiranje motocikala, a V4 Streetfighter već uredno testira Karlin Dune koji će novu Dukatijevu uzdanicu voziti na Pikes Peak trci, koja se još naziva i “trka kroz oblake”. Vest o V4 Streetfighter -u nije nova jer su pre par meseci procurele špijunske fotografije sa staze u Italiji.

Ducati V4 Streetfighter nastao je na bazi modela V4 sa radnom zapreminom od 1.103 cm3. Zapravo, radi se o veoma sličnom motociklu sa tim što V4 Streetfigter ima širi upravljač i drugačije oklope napred kao i drugačiju kontrolnu tablu. Osim toga V4 Streetfigter krasiće i sada već neizostavna bočna krilca koja već viđamo na sve više motocikala.

Ducati V4 Streetfighter

Što se detalja oko samog agregata tiče, MCN je došao do podataka da će V4 Streetfigter isporučivati oko 185 KS. Pretpostavlja se i da će V4 Streetfighter imati više obrtnog momenta na srednjim obrtajima, kao i drugačiji izduv.

Šasija i ostale komponente ostaće manje-više iste, sa tim što će geometrija motocikla biti izmenjena zbog drugačije upravljača i položaja vozača.

Očekuje se i da će V4 Streetfighter doći u standardnoj i S verziji, a cena za osnovnu verziju kretaće se oko 17.000 EUR. Konačna verzija najverovatnije biće predstavljena na EICMA sajmu motocikala u Milanu koji se održava u novembru, a isporuka prvih modela počeće na proleće sledeće godine. Klaudio Domenikali izjavio je da će V4 Streetfighter biti jedna od Dukatijevih zvezda za 2020. godinu.

Ducati V4 Streetfighter

Sa ovim modelom Ducati će biti konkurentan modelima MV Agusta Brutale 1000 Serie Oro i Apriliji Tuono V4.

Do isporuke prvih primeraka i prvih testova ostaje nam samo da ispratimo Pikes Pike trku na kojom ćemo videti kako će V4 Streetfighter pokazati. Sa obzirom da je ovo u principu ogoljeni V4, očekujemo da će se pokazati i više nego dobro.

Bjbikers magazin
Jovan Ristić
Jovan Ristić
Malo je reći da volim motocikle. Od malih nogu postali su moja ljubav, strast i način življenja. Vremenom sam sve u životu predodredio motociklima i motociklizmu generalno. Treća sam generacija motociklista u mojoj porodici. Moje pisanje je produkt mog iskustva i velike ljubavi i svakodnevnog života sa motociklima.