July 25, 2021
NaslovnaMoto SportWSBK Aragon 2019, Bautista demolirao konkurenciju

WSBK Aragon 2019, Bautista demolirao konkurenciju

-

Treći trkački vikend ovogodišnjeg WSBK šampionata na stazi Aragon u Španiji je završen. Iako pitanje pobednika nije dovedeno u pitanje nijednom u toku tri trke, ipak je bilo zanimljivo.

Alvaro Bautista još jednom je dominirao tokom celog trkačkog vikenda. Na prvoj trci startovao je sa pol pozcijie i zatim odmaglio u daljinu završivši trku sa ogromnom prednosti od 15,170 sekundi. Dok je Bautista vozio svoju trku, za drugo mesto su se borili Aleks Louz, Džonatan Rea i Čaz Dejvis. Ni ostali vozači nisu bili daleko od grupe koja se borila za drugu poziciju.

WSBK Aragon 2019

Na kraju je Rea uspeo da se izbori za drugu mesto ispred Dejvisa koji je na Aragonu uspeo da nađe dobro podešavanje za V4R.

Aleks Louz je završio na četvrtom mestu ispred odličnog Sajksa na BMW-u. BMW je za ovu trku dobio aerodinamička poboljšanja, ali je agregat i dalje manje-više fabrički te ovo još nije puni potencijal BMW S1000RR-a.

Judžin Laverti je takođe imao dobru trku i umalo je došao do podijuma, ali je u poslednjem krugu pao te nije uspeo da završi trku u bodovima.

Sprint trka bila je zanimljiva, bar što se tiče borbe za drugu poziciju. Baustista je klasično odmaglio u daljini pobedivši sa 5.791 sekundi prednosti. Rea, Louz i Dejvis još jednom su se do kraja borili za drugu poziciju. Louz je na Yamahi R1 bio izuzetno brz i precizan uspevši na taj način da nadoknadi nešto slabiju maksimalnu brzinu u odnosu na Ducati V4R i Kawasaki ZX10RR.

WSBK Aragon 2019

Rea je uspeo da izdrži sve napade Louza i da dođe do još jedne druge pozcije. Treće mesto ovog puta pripalo je Louzu ispred Dejvisa dok je Sajks uspeo da dođe do još jedne pete pozicije.

Druga superbajk trka je prepisana prva trka sa tim što je Bautista napravio prednost od “samo” 6,867 sekundi. Drugi je bio Rea ispred Dejvisa, a četvrti je bio raspoloženi Leon Haslam.

WSBK Aragon 2019

Supersport trka je imala još jedan klasično neizvestan završetak u kojem su prva tri vozača završila trku u razmaku od samo 0,7 sekundi. Pored mnogobrojnih preticanja u toku cele trke, kulminacija se desila u poslednjem krugu. Rafael de Rosa je izgubio trku za samo 0,094 sekundi ispred Randi Krumenahera i Karikasula. Krumenaher je ovom pobedom dospeo na prvo mesto u generalnom poretku.

MV Agusta u rukama Rafaela de Rose je izgleda jedina sposobna da se nosi sa dominantom Yamahom R6.

Supersport WSBK Aragon 2019

Ovog vikenda počeo je i supersport 300 šampionat. Pobedu je odneo Gonzales ispred Kancelisa i Skor Derua.

Sledeći trkački vikend vozi se za nedelju dana na čuvenoj stazi Asen u Holandiji od 12. – 14. aprila.

Rezultati prve superbajk trke:

Rezultati prve superbajk trke

Rezultati sprint trke:

Rezultati sprint trke

Rezultati druge superbajk trke:

Rezultati druge superbajk trke

Rezultati supersport trke:

Rezultati supersport trke

Rezultati supersport300 trke:

Supersport300 Aragon 2019


Da li želite da dobijate obaveštenja o novim tekstovima?

Svakog petka ujutro šaljemo email sa listom tekstova koje smo objavili te nedelje, svima koji su se prijavili na BJBikers email bilten. Na taj način možete ostati u toku sa novostima, čak i ako neki tekst propustite u toku nedelje… 


Jovan Ristić
Malo je reći da volim motocikle. Od malih nogu postali su moja ljubav, strast i način življenja. Vremenom sam sve u životu predodredio motociklima i motociklizmu generalno. Treća sam generacija motociklista u mojoj porodici. Moje pisanje je produkt mog iskustva i velike ljubavi i svakodnevnog života sa motociklima.
19,260FanovaLajkuj
1,287PratilacaZaprati
119PratilacaZaprati
119PretplatnikaPretplatite se