NaslovnaMoto GaražaDucati priprema sedam novih modela za 2023. godinu

Ducati priprema sedam novih modela za 2023. godinu

-

Ducati ove godine beleži odlične prodajne rezultate. Prema podacima koje je Ducati obelodanio, Multistrada V4 je prodata u 33.265 primeraka. Budući da profit kompanije raste, Ducati je za 2023. godinu pripremio čak sedam novih modela sa čijom prezentacijom će početi od 2. septembra.

Ducati već par godina unazad ima praksu da svoje nove modele otrkiva putem youtube kanala i društvenih mreža. Ta praksa neće izostati ni ove godine jer od 2. septembra počinje sa prezentacijom prvog modela za 2023. godinu, a nakon toga na svakih nedelju dana biće predstavljen po jedan novi motocikl.

Predstavljanje je već najavljeno i biće obavljeno u sedam različitih epizoda. Iz svake od tih epizoda se možeda može naslutiti o kojem motociklu će biti reč.Epizoda 1 nosi naziv “The Unexpected” (neočekivano), iza te epizode još ne znamo šta možemo da očekujemo.

Ducati priprema sedam novih modela za 2023. godinu
Foto: Ducati

Zato epizoda 2 sa naslovom “Ready for More?” možda može biti novi Monster. Poslednja verzija Monstera 937 značajno je unapređena 2020. godine i sad Ducati možda priprema svežiju verziju ovog modela.

Iza 3. epizode koja nosi naslov “Unlock Earth” verovatno se krije neki od off road modela, dok 4. epizoda sa naslovom “This is Racing” zasigurno krije predstavljanje jednog od sportskih motocikala. Panigale V4R već par godina unazad nije doživeo veće promene, a isto se može reći i za Panigale V2. Koji god od ta dva modela da se predstavi, nadam se da će biti značajnije unapređen.

Ducati V4R
Ducati priprema sedam novih modela za 2023. godinu Foto: Ducati

Naredne tri epizode nose naslove “Push Forward”, “Dare to be Bold”, “Next Gen Freedom” možda kriju jedan električni motocikl, jedan naked i još neko iznenađenje koje je na prvu loptu teško provaliti.

U svakom slučaju će septembar i oktobar biti zanimljivi, jer je Ducati jedan od retkih proizvođača koji poslednjih godina ozbiljno rade na novim motociklima.


Da li želite da dobijate obaveštenja o novim tekstovima?

Svakog petka ujutro šaljemo email sa listom tekstova koje smo objavili te nedelje, svima koji su se prijavili na BJBikers email bilten. Na taj način možete ostati u toku sa novostima, čak i ako neki tekst propustite u toku nedelje… 


Jovan Ristić
Jovan Ristić
Malo je reći da volim motocikle. Od malih nogu postali su moja ljubav, strast i način življenja. Vremenom sam sve u životu predodredio motociklima i motociklizmu generalno. Treća sam generacija motociklista u mojoj porodici. Moje pisanje je produkt mog iskustva i velike ljubavi i svakodnevnog života sa motociklima.