December 6, 2022
NaslovnaMoto GaražaPredstavljamoHonda CB300R se vraća na scenu!

Honda CB300R se vraća na scenu!

-

Honda je 2018. godine na tržište izbacila CB300R koji je nastao sa ciljem da popuni “rupu” između CB125R i CB650R modela. Prošle godine je na kratko prestala proizvodnja, a ove godine se CB300R ponovo vraća na scenu sa nekoliko krupnijih izmena.

Pošto je CB125R zamišljen za vozače sa položenom A1 kateogrijom, a CB650R spada u motocikle sa punom A kategorijom, Hondi je u tom segmentu nedostajao motocikl koji može da se vozi sa A2 kategorijom. Tako je prvobitno i nastao CB300R da nadomesti jaz između A1 i A2 kategorije.

Ono što je nateralo Hondu da na kratko prestane da isporučuje CB300R na tržište Evrope je EURO5 emisioni standard. Zbog toga je Honda morala malo da se potrudi i da izbaci novu generaciju CB300R-a. Pored toga što su se pozabavili agregatom, uradili su i još nekoliko izmena ugradivši i ozbiljno ogibljenje.

Foto: Copyright © 2022 Honda Motor Europe Ltd.

Jedan cilindar, dosta snage i EURO5 standard

Hondu CB300R pokreće jednocilindrični, tečnošću hlađeni agregat sa dve bregaste osovine i 4 ventila. Prečnik i hod klipa iznose 76X63 mm, a radna zapremina 286 cm3. Iz te radne zapremine Honda je uspela da izvuče 22,9 kW (oko 31 KS) na 9.000 O/Min i maksimalni obrtni moment od 27,5 Nm na 7.750 O/min. Napajanje gorivom se vrši preko injektora i tela gasa prečnika 38 mm. Deklarisana potrošnja iznosi nešto ispod 3,5 litre, što omogućuje autonomiju od oko 320 km.

U poređenju sa prethodnom generacijom CB300R je izgubio svega oko 0,2 KS. Gubitak snage nastao je zadovoljavanjem EURO5 emisionog standarda. Kako bi ispunili emisione kriterijume u Hondi su na CB300R ugradili drugačiji izduvni sistem i veći katalizator.

Jedna od većih novina u agregatu je i proklizavajuće kvačilo, koje u agresivnijoj vožnji pruža veću stabilnost zadnjeg kraja i sprečava blokiranje točka pri naglim promenama stepena prenosa naniže. Uz to i otpor na poluzi kvačila je manji, tako da pri pritisku kvačila troši manje snage i promena stepena prenosa se obavlja lakše. Šestostepeni menjač je ostao nepromenjen, tako da se snaga na zadnjem točku i maksimalna brzina nisu promenili.

Ozbiljno unapređenje ogibljenja

Druga velika stvar koju je Honda ugradila na CB300R je Showa SSF-BP prednja viljuška sa prečnikom štapova od 41 mm. SSF-BP prednja viljuška je preuzeta direktno sa CB650R modela i podešavanja povrata i amortizovanja se vrše u svakom štapu zasebno. To jest, jedan štap je zadužen za amortizovanje, drugi za povrat.

Foto: Copyright © 2022 Honda Motor Europe Ltd.

Jedina razlika u odnosu na viljušku koju koristi CB650R je ta što su opruge optimizovane za manju težinu koju CB300R ima. Zadnji amoritzer je jednostavniji i ima podešavanje predopterećenja opruge u 5 “klikova”.

Ogibljenje je upareno sa cevastom šasijom i kompletan CB300R je kompaktan. Rezervoar je zapremine 10 litara, a masa motocikla sa svim tečnostima iznosi svega 144 kg. Sedište je postavljeno na 799 mm od tla, a međuosovinsko rastojanje iznosi 1.352 mm.

Napred je montiran jedan plutajući disk prečnika 296 mm i radjalno postavljena Nissin kočiona čeljust sa četiri klipa, dok se pozadi nalazi jedan disk prečnika 220 mm i dvoklipna kočiona čeljust. Da ne bi došlo do blokiranja prednjeg točka, na kočioni sistem motri dvokanalni ABS sistem.

LED osvetljenje i novi LCD ekran

Iako je po pitanju elektronike ostao na istom nivou, CB300R je dobio novu LCD instrument tablu koja teži svega 230 grama. Kompletna svetlosna grupa urađena je u LED tehnologiji.

Prilkom dizajniranja izgleda motocikal Honda je želela da što više “ogoli” motocikl i da u neku ruku podseća na Caffe Racer. Motocikl izgleda lepo, naročito ako ste ljubitelj retro izgleda sa jednim okrugim farom i minimalističkim oklopima. Honda CB300R deluje kao da je rađen iz jedne celine, jer su svi prelazi između oklopa lepo stopljeni.

Foto: Copyright © 2022 Honda Motor Europe Ltd.

A cena? Što se cene tiče, podatke za naše tržište nemamo. Za tržište Evrope cena će se kretati oko 5.700 e što nije nimalo jeftino, naročito ako se pogleda da se za nešto više novca lako dobaci do motocikla koji se vozi sa punom A kategorijom. Videćemo koliko će novi CB300R biti prodavan, da je cena možda malo niža ovaj motocikl bi pored KTM 390 Adventure modela bio pun pogodak za sve vozače sa A2 kategorijom.

Za komentare i utiske o Hondi CB300R, možete posetiti našu temu na forumu.


Da li želite da dobijate obaveštenja o novim tekstovima?

Svakog petka ujutro šaljemo email sa listom tekstova koje smo objavili te nedelje, svima koji su se prijavili na BJBikers email bilten. Na taj način možete ostati u toku sa novostima, čak i ako neki tekst propustite u toku nedelje… 


Jovan Ristić
Jovan Ristić
Malo je reći da volim motocikle. Od malih nogu postali su moja ljubav, strast i način življenja. Vremenom sam sve u životu predodredio motociklima i motociklizmu generalno. Treća sam generacija motociklista u mojoj porodici. Moje pisanje je produkt mog iskustva i velike ljubavi i svakodnevnog života sa motociklima.